BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Emrah Safa Gürkan kiminle evli, eşi Elif Ertekin Gürkan kimdir, ne iş yapıyor?

Resmi olmayan sonuçlara Erdoğan 13. cumhurbaşkanı oldu. Birçok yazar tarafından farklı yorumlanan seçim sonuçlarına farklı bir bakış açısı da tarihçi Emrah Safa Gürkan'dan geldi. Halk umutlara sarılmış halde diye Emrah Safa Gürkan'ın özel hayatı da merak edildi. Akademisyen ve içerik üreticisi de olan Emrah Safa Gürkan kiminle evli, eşi ve çocukları kimdir?

Abone ol

Türkiye 28 Mayıs'ta sandık başına gitti ve oyunu kullandı. Resmi olmayan sonuçlara Erdoğan 13. cumhurbaşkanı oldu. Birçok yazar tarafından farklı yorumlanan seçim sonuçlarına farklı bir bakış açısı da tarihçi Emrah Safa Gürkan'dan geldi. Erdoğan 13. cumhurbaşkanı oldu en ilginç seçim açıklaması tarihçi-yazar Emrah Safa Gürkan'dan geldi. Türkiye'de seçmeni umut yönetiyor diyen Emrah Safa Gürkan 42 yaşında ve aslen Kocaeli doğumlu. Akademisyen ve içerik üreticisi de olan Emrah Safa Gürkan Elif Ertekin Gürkan ile evli.

Emrah Safa Gürkan kimdir?

Emrah Safa Gürkan, 16 Ocak 1981 tarihinde Kocaeli'nin Değirmendere ilçesinde dünyaya geldi. 2003'te Bilkent Üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldu. 2006'da aynı üniversitede Halil İnalcık'ın danışmanlığında yazdığı Ottoman Corsairs in the Western Mediterranean and Their Place in the Ottoman-Habsburg Rivalry, 1505-1535 adlı tez ile yüksek lisans diplomasını aldı. Ardından Georgetown Üniversitesi'nde Gábor Ágoston ile yazdığı Espionage in the 16th Century Mediterranean: Secret Diplomacy, Mediterranean Go-Betweens and the Ottoman-Habsburg Rivalry başlıklı tez ile de 2012'de doktor unvanını, 2021'de de profesör unvanını aldı.

2017'de çıkan ilk kitabı Sultanın Casusları: 16. Yüzyılda İstihbarat, Sabotaj ve Rüşvet Ağları 2018'de TÜBA tarafından Bilimsel Telif Eser Ödülü'ne layık görüldü.

2018'de 14. Kadir Has Ödülleri'nde Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü ile TÜBA'ca verilen Üstün Başarılı Genç Bilim Adamı Ödülü'nü kazandı.

Emrah Safa Gürkan ödülleri

Türkiye Bilimler Akademisi, Üstün Başarılı Genç Bilim Adamı Ödülü (GEBİP) (2018)
14. Kadir Has Ödülleri, Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü (2018)
Türkiye Bilimler Akademisi, Bilimsel Telif Eser Ödülü (2018) (Sultanın Casusları isimli eserine)

Ezbere Yaşayanlar: Vazgeçemediğimiz Alışkanlıkların Kökenleri 
Bunu Herkes Bilir: Tarihteki Yanlış Sorulara Doğru Cevaplar 
Sultanın Korsanları: Osmanlı Akdenizi’nde Gazâ, Yağma ve Esaret
Sultanın Casusları: 16. Yüzyılda İstihbarat, Sabotaj ve Rüşvet Ağları 
Osmanlı İstanbulu: Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu Bildirileri