BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.394,78
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklilerin iadeleri ödeniyor

Ziraat Bankası 5,6 milyon emeklinin 2005 yılı vergi iadesi ödemelerine yarından itibaren başlıyor.

Abone ol

Ziraat Bankası'nın, 5,6 milyon emeklinin 2005 yılı vergi iadesi ödemelerine yarından itibaren başlayacağı belirtildi.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre Ziraat Bankası, emeklilerin vergi iadesi ödemelerinde zarara uğramaması için matrah bilgilerinin güncellenmesi amacıyla bir çalışma yaptı. Bugün itibarıyla matrah bilgilerinin güncellenmesi ve son kontrollerinin tamamlanması öngörülüyor.

Ziraat Bankası yetkilileri, ödemelerin yarın yapılmasının planlandığını, ancak sistemden kaynaklanan herhangi bir aksaklık durumunda, ödemelerin en geç gelecek haftanın ilk günlerinde tamamlanacağını bildirdiler. Bir aksaklık olmazsa, SSK ve Emekli Sandığı'na tabi emeklilerin vergi iadeleri yarın, Bağ-Kur'a tabi emeklilerin vergi iadeleri ise gelecek haftanın ilk günlerinde ödenecek.

Verilen bilgiye göre, İş Bankası aracılığıyla 100 bin, Vakıfbank aracılığıyla 150 bin, Ziraat Bankası aracılığıyla da 5,6 milyon emeklinin vergi iadesi ödemesi yapılıyor.

İş Bankası ve Vakıfbank'ın, vergi iadesi ödemelerini Şubat ayı başında yapmaları üzerine, Ziraat Bankası aracılığıyla vergi iadelerini alacak emeklilerden yoğun şikayet gelmişti.

Banka yetkilileri, emeklilerin zarara uğramaması açısından sağlıklı ödeme yapılması için vergi matrahlarının güncellendiğini belirterek, 5,6 milyon emeklinin vergi iadesinin ödenmesi ile 100-150 bin emeklinin vergi iadesinin ödenmesinin, iş yükü açısından karşılaştırılamayacağına işaret ettiler.
Bankanın emeklilere yapacağı toplam ödeme miktarının 320 milyon YTL civarında olması bekleniyor.