BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.475,75
HABER /  GÜNCEL

Böyle operasyon görülmedi

İstanbul polisi Sarıgöl mahallesini ablükaya aldı. Polis sabaha karşı 30 eve baskın düzenledi.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş, narkotik, özel tim ve çevik kuvvet şubelerinde görevli 1500 polis tarafından Gaziosmanpaşa’nın Sarıgöl Mahallesi’ndeki 30 eve düzenlenen operasyonda, biri cinayet olmak üzere çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı.

Mahkemeden alınan kararla sabah saatlerinde Sarıgöl Mahallesi’ne gelen asayiş, narkotik, özel tim ve çevik kuvvet şube müdürlüklerine bağlı 1500 polis, mahallenin giriş ve çıkışlarını kapatarak operasyona başladı. Narkotik maddeler konusunda eğitimli köpeklerin de katıldığı operasyonda, daha önceden belirlenen 30 ayrı evde aramalar yapıldı.

Operasyonda, polisin uyarılarına rağmen ev halkı tarafından açılmayan bazı demir kapılar, balyozlarla kırıldı. Operasyonda, polise direnen ve durumları şüpheli görülen çok sayıda kişi ile biri cinayet olmak üzere çeşitli suçlardan aranan 15 kişi gözaltına alındı.

Aramalarda, 1 av tüfeği, 5 tabanca, kesici aletler, uyuşturucu maddeler ve bazı çalıntı oto teybi ile televizyona bağlı halde olan bir kamera ele geçirildi. Uyuşturucu maddelerden 50 gramının, bir narkotik köpeğin yardımıyla yakalandığı ifade edildi.

"OPERASYONLAR SÜRECEK"

Yaklaşık 3 saat süren operasyonu yöneten asayişten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfur Erdal Ceren, operasyona ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

Suçların yoğun olarak işlendiği bu mahallede mahkemeden alınan karar doğrultusunda 30 ayrı evde arama yapıldığını anlatan Ceren, aramalarda 5 tabanca, 1 av tüfeği ile bir miktar uyuşturucu ve sentetik madde ele geçirildiğini bildirdi.

Operasyonda, bir çocuğun ölümüne yol açan bir kişinin de aralarında bulunduğu 15 aranan kişinin yakalandığını ifade eden Ceren, "Mahkemelerden alınacak kararlar doğrultusunda bu tür uygulamalar kentin değişik semtlerinde sürecek" dedi.

Bu arada, bir çocuğun ölümüne yol açtığı gerekçesiyle yakalanan kişinin, geçen yıl bir düğünde dedesinin kucağında bulunun 2 yaşındaki Tuğçe Ayal’ı tabancayla vuran S.U. olduğu öğrenildi. U’nun, düğün sırasında havaya ateş açarken yanlışlıkla Ayal’ı vurarak ölümüne neden olduğu belirtildi.