BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  EKONOMİ

Univelere mükemmellik ödülü

Unilever'in Gebze'deki fabrikası temizlik ve kişisel bakım ürünlerinde 'mükemmelik' ödülü aldı.

Abone ol

Unilever'in temizlik ve kişisel bakım ürünleri üretilen Gebze fabrikasının, sektöründe Japon Planlı Bakım Enstitüsü'nün (JIPM) ''TPM Mükemmellikte Süreklilik Ödülü''ne sahip Türkiye'nin ilk işletmesi olduğu bildirildi.

Unilever Gebze Fabrikası Müdürü Nihal Temur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Toplam Üretken Yönetim (TPM) modelini uygulayarak dünya klasmanında mükemmel standartlarda bir üretim merkezi amaçladıklarını belirtti.

Temur, ''TPM modeli, kayıpların ve maliyetlerin mümkün olduğunca aza indirgendiği yüksek etkinlikte bir üretim operasyonu için sürekli iyileştirme sağladı. Kültürel bir değişikliğin de yaşandığı fabrikamızda, çalışanlarımız kendilerini önemli ölçüde geliştirdi, işbirliği ve ortak çalışma ruhu arttı ve sonuçta ileriye doğru bakan bir ekip yarattık'' dedi.

Temur, hedeflerini 2010 yılında dünya klasmanında bir fabrika olarak TPM World Class ödülüne layık görülmek ve dünyadaki lider fabrikalar arasındaki konumlarını pekiştirmek olarak açıkladı.

Açıklamaya göre, Toplam Üretken Yönetim (TPM) modelini 2000 yılında uygulamaya başlayan fabrikada, 5 yılın sonunda maliyetler önemli ölçüde düşerken verimlilik yüzde 45 oranında yükseldi.