BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  POLİTİKA

Mumcu polise sahip çıktı

Anavatan lideri Mumcu, polisin haklarını düzenleyen bir tasarıma çok ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, polisin özlük haklarını düzenleyen, ekonomik imkanlarını
geliştiren bir düzenlemeye derhal ihtiyaç olduğunu söyledi.

Mumcu, Anavatan Partisi Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir'in annesi Elmas Erdemir'in, Hacıbayram Camii'ndeki cenaze namazına katıldı.

Erkan Mumcu, buradan ayrılırken bir gazetecinin ''Son günlerde ekonomik nedenlerle üst üste gelen polis intiharlarıyla ilgili düşünceniz nedir'' sorusu üzerine, yoksullaşmanın, fakirleşmenin polisler üzerinde çok daha yıkıcı etkiler bıraktığını ifade etti.

Polislerin diğer devlet memurlarından farklı olarak ağır şartlar altında uzun, kesintisiz mesailerle stres ve tehdit altında çalıştığını anlatan Mumcu, buna karşılık maddi imkanlarının da son derece kötü olduğunu söyledi. ''Bu tür göstergelerin ortaya çıkması, şaşırtıcı olmamalıdır'' diyen Mumcu, polisin ekonomik ve özlük haklarının düzeltilmesinde çok geç kalındığını, bunun da sadece bu Hükümet dönemine ait bir gecikme değil yılların ihmali olduğunu ifade etti.

Bu ihmalin bu tür sonuçlara yol açmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Mumcu, ''Polisin derhal özlük haklarını düzenleyen, ekonomik imkanlarını geliştiren bir düzenlemeye ihtiyaç var'' diye konuştu.