BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Evlere pasaport sergisi

Tunceli'de sağlık sorunları nedeniyle işlem yapamayan vatandaşlara pasaport hizmeti başladı.

Abone ol

Tunceli'de başlatılan yeni uygulama ile sağlık sorunları yüzünden Emniyet Müdürlüğü'ne gidemeyen kişilerin
pasaport başvuruları evlerinden alınacak, pasaportları da evlerine teslim edilecek.

Emniyet'in uygulaması kapsamında ilk olarak doğum yapan bir kadının pasaportu evinde teslim edildi.

Bir süre önce pasaport almak için başvuran Özcan Ataş, 2 gün önce doğum yapınca, hazırlanan pasaportunu almak için Emniyet Müdürlüğü'ne gidemedi. Bunun üzerine Emniyet Müdür Yardımcısı Fadime Günay ve beraberindeki polis memurları, Ataş'ı evinde ziyaret ederek, hazırlanan pasaportunu teslim ettiler.

Sağlık sorunları olan vatandaşlara Emniyet Müdürlüğü ile ilgili işlemlerde kolaylık tanımaya çalıştıklarını belirten Fadime Günay, ''Bu durumdaki vatandaşlar pasaport almak istediğini Emniyet Müdürlüğü'ne telefonla bildirmeleri halinde, ilgili birimin bir personelini kendilerine ulaşarak her türlü evrakının düzenlemesine
yardımcı olacaktır'' dedi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından hazırlanan pasaportun müracaat eden kişinin evine götürülerek teslim edileceğini bildiren Günay, ''Uygulamayı ilk defa gerçekleştiriyoruz. Halka en iyi hizmeti sunmanın gayretindeyiz. Uygulamanın sağlık sorunları yaşayan
vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

İSO BELGELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

İl Emniyet Müdür Vekili Ünal Uysal da AA muhabirine yaptığı
açıklamada, Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nün geçen yıl İSO kalite belgesi aldığını belirterek, ''Biz bu belgeyi hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürerek hak ettik'' dedi.

Söz konusu uygulamadan şimdiye kadar doğum yapan bir kadının yararlandığını bildiren Uysal, sayının bundan sonra artmasını beklediklerini kaydetti.