BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yerli tank üretiminine doğru

Tankların yerli üretim yolu ile tedarikine doğru açılan ihalede çağrılara üç firma cevap verdi.

Abone ol

Silahlı Kuvvetler'in ihtiyaç duyduğu özelliklerde tankların yerli üretim yolu ile tedarikine yönelik geçen ay açılan uluslararası ihalede ilk adım, teklife çağrı dosyalarının alımı ile başladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 17 Şubat tarihinde dolan süre sonunda, tank üretimi ile ilgili çağrıya, üç firmadan başvuru talebi geldi.

Milli imkanlarla tankların Türkiye'de üretimini öngören projede, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş, BMC Sanayi ile Otokar Karoser Şirketi, teklife çağrı dosyası aldı.

SSM'nin daha önceki savunma amaçlı tedarik projelerinde olduğu gibi, bu süre içinde alınacak teklife çağrı dosyalarıyla, ihaleye katılmak isteyen firma veya firma gruplarından, belirlenecek tarihte teklifleri alınacak.

AMAÇ MİLLİ İMKANLARLA ÜRETİM

Türk Savunma sanayinin gelişmesi amacıyla, bazı üretim projelerinde Türk savunma sanayiinin geliştirilmesi ve yerli katkı payı oranlarının arttırılmasını amaçlayan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 'Milli Tank'' projesinde de aynı yöntemi izleyerek, üretimi öngörülen tankın milli imkanlarla yapılması yönünde karar almıştı.

SSM'nin belirlediği program doğrultusunda, teklife çağrı dosyalarını alan 3 firmadan, üretime yönelik teklifleri alınacak. üretim aşamasında MKEK, Aselsan, Havelsan gibi kuruluşların da görev alması bekleniyor.