BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Ekrem İmamoğlu davası İstanbul Kartal'da yasak getirdi! İmamoğlu davası 11 Kasım'a ertelendi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası günün olayı oldu. Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelmesi gündemdeydi... Dava sebebiyle Kartal Kaymakamlığı'ndan "toplanma ve basın açıklaması yapılması yasağı" getirdi. Ekrem İmamoğlu Kartal Adliyesi'ne giriş yapacağı kapıyla ilgili kriz çıktığından duruşmaya katılmadı. Adiye önünde destek için toplananlar da salona alınmadı. Ekrem İmamoğlu davası 11 Kasım 2022'ye ertelendi.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava günün olayı oldu. Dava sebebiyle Kartal'da toplanma ve basın açıklaması yapılması yasaklandı. Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi ve kaymakamlığın onayıyla, ilçe genelinde her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yasaklanırken, "kamu düzeni ve kamunun esenliğinin bozulması ihtimali" gerekçe olarak gösterildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Duruşmaya katılım çağrıları yapıldığından...

"Duruşmaya katılım için yoğun çağrılar yapıldığı ve katılımın yüksek olacağı düşünüldüğünden bu durumun kamu düzeni ve kamunun esenliğini bozabileceği değerlendirilmektedir. Anadolu Adliyesi yerleşkesinde ve civarında toplanacak grubun eylemlerinin, basın açıklamasına ve gösteri olaylarına dönüşerek adliyede devam eden duruşmaları ve işleyişi olumsuz etkileyeceğinden, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla valilik oluru ile belirtilen yerler dışında 21.09.2021 tarihinde ilçemiz sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklanması hususunu olurlarınıza arz ederim."

Dava 11 Kasım'a ertelendi

Dava nedeniyle polis Anadolu Adliyesinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sivil araçların adliye otoparkına girmesine müsaade edilmedi. Davayı izlemek için adliyeye gelenler de içeri alınmadı. Duruşmaya sadece avukatlar ve milletvekilleri alındı. Ekrem İmamoğlu davası 11 Kasım 2022'ye ertelendi.

Ekrem İmamoğlu kendisine destek için Kartal Adliyesi önünde toplananlara sosyal medya hesabından şu sözlerle teşekkür etti:

-Bugün Kartal’a gelerek bana destek olan İstanbullulara, siyasi parti temsilcilerine, partili yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizden büyük güç alıyorum. Mesajlarıyla destek olan belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize ve tüm sağduyulu vatandaşlarımıza teşekkürler.

Canan Kaftancıoğlu da davayı izlemek için gelenlerin adliyeye alınmamasına sosyal medyadan tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: 
-"Resmi yazıyla! adliyeye girmek, davayı takip etmek ve adliye çevresinde bulunmayı yasaklamak ne demek? Korkmayın biz halkız ve haklıyız ve elbette kazanacağız. 16 milyon kazanacak, 85 milyon kazanacak!"

İmamoğlu davaya katılmama kararı aldı

Ekrem İmamoğlu'nun Adliye'ye gireceği kapı konusunda polislerle İmamoğlu'nun avukatı Gökhan Günaydın arasında tartışma yaşandı. Polisler İmamoğlu'nun mahkemeye başka bir kapıdan gireceğini, hakimin talimatının bu şekilde olduğunu söyledi. Ekrem İmamoğlu'nun Avukatı Gökhan Günaydın mahkemeye normal kapıdan gireceklerini bunun dışındaki bir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini söyledi. Hakimin kararında direnmesi üzerine İmamoğlu davaya katılmama kararı aldı. İmamoğlu'nun avukatı Sercan Polat, İmamoğlu'nun duruşmaya gelmeyeceğini söyledi. Duruşmaya sadece avukatlar ve milletvekilleri alındı. Dava 11 Kasım'a ertelendi.