BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.417,31
HABER /  GÜNCEL

Ekrem İmamoğlu Bodrum tatilini tamamlayıp İstanbul'a döndü

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bodrum tatilini tamamlayıp İstanbul'a döndü. İmamoğlu, sel felaketi nedeniyle tatiline yarım gün ara vermiş daha sonra uçakla yeniden Bodrum'a uçmuştu.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atlas Global Havayolları'nın uçağıyla Bodrum'dan İstanbul'a geldi. İmamoğlu saat 13.45'te sıralarında İstanbul Havalimanı'na geldi. İmamoğlu, saat 14.10 sıralarında da VIP salonundan çıktı.

Tatil yanıtı

İmamoğlu, tatile gittiği yönündeki eleştirileriyle ilgili soruya "Çocuklarımı aldım geldim. Şimdi de işimize devam ediyoruz" dedi. Oğlu Semih İmamoğlu ile Bodrum'dan dönen İmamoğlu daha sonra makam aracıyla İstanbul Havalimanı'ndan ayrıldı.

Meteoroloji'nin uyarısıyla döndü iddiası

Geçtiğimiz cuma günü 6 gün izne ayrılan İmamoğlu'nun erken dönüşünün ardında Meteoroloji ve AKOM'un geçtiği uyarıların yattığı konuşuluyor. İBB'den bugün yapılan açıklamada kentte iki gün boyunca aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.

İmamoğlu ile Meteoroloji arasında polemik

Hafta sonu yaşanan sel felaketinde Meteoroloji ile polemiğe tutuşan İmamoğlu, uyarının kendilerine geç geldiğini söyledi. Meteoroloji de "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü saat 12.30'da yayımladığımız uyarıyı sadece dikkate almış, 13 Ağustos 2019 tarihinden itibaren yayımladığımız diğer raporları ise dikkate almamaktadır" diye yanıt verdi.

Sarıyer'de inceleme

Uçakla İstanbul'a gelen İmamoğlu, ayağının tozuyla Sarıyer'de çökme tehlikesi altındaki binanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. İmamoğlu, denetlemeyi Twitter sayfasından paylaştı.

2 ayda ikinci kez tatile çıktı

İstanbul'da yaşanan sel felaketi sonrası gözlerin çevrildiği İmamoğlu'nun 6 günlük Bodrum tatilinde olduğunun ortaya çıkması tartışmalara yol açtı. İmamoğlu'nun tatilinin ortasında yarım günlüğüne İstanbul'a gelip hasar gören yerleri denetlemesi de tepkileri dindirmedi. 

Seçimleri kazandıktan sonra görev süresi 1 ayını doldurmadan 23 Temmuz'da 8 gün izin alan İmamoğlu ailesi, yine sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Bizim tatilimiz de şeffaf

Hafta sonu İstanbul'da sel bölgelerini denetleyen İmamoğlu, "tatile çıktı" haberleriyle ilgili sorulan soru üzerine, şunları söylemişti: "Boş konuşan boş konuşuyor zaten, makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen... Bizim tatilimiz de şeffaf. İki gün Hacıbektaş'taydık. İki gün de ailemizle olduk. Bu tarihte afet olursa elbette koşar geliriz."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ekrem İmamoğlu'nun ikinci tatili Tuğçe Kazaz'ın twiti olay oldu
Foto Galeri Ekrem İmamoğlu'nun ikinci tatili Tuğçe Kazaz'ın twiti olay oldu Galeriye Gözat