BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,57

Ekrem İmamoğlu nereli eşi kimdir?

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal olmasının ardından n23 Haziran'da büyük bir fark atarak İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu aslen Trabzonlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte 3 çocuğu var.

1970 yılında Akçabat'a bağlı Cevizli köyünde dünyaya gelen Ekrem İmamoğlu, inşaat işine giren bir aileden geliyor. Ekrem İmamoğlu'nun ailesi Cevizli köyünde geçim için tütün yetiştiriyordu. 60 metrekarelik alt katı ahır olan ve ineklerin bulunduğu bir evde büyüyen Ekrem İmamoğlu'nun kendisinden 9 yaş küçük bir kız kardeşi var. 

Eğitimi : Ekrem İmamoğlu Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu.  İnsan kaynakları ve yönetimi bilim dalında yüksek lisans eğitimi alan Ekrem İmamoğlu, 1992’de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı.

Belediye Başkanlığı : Okul yıllarında amatör olarak futbol oynayan Ekrem İmamoğlu Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ekrem İmamoğlu 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin AK Parti’den aldığı tek belediye olan Beylikdüzü’nde 3 yılda ilçenin sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üye.

EKREM İMAMOĞLU'NUN EŞİ DİLEK İMAMOĞLU : Ekrem İmamoğlu'nun eşinin ismi Dilek İmamoğlu. 2'si erkek 1'i kız 3 çocukları var. Ekrem İmamoğlu'nun eşini Beylikdüzü halkı çok yakından tanıyor. Çünkü o da eşi gibi sosyal yardımlar konusunda çok aktif bir isim...

ATATÜRK'E MEVLÜT OKUTAN CHP'Lİ: Ekrem İmamoğlu klasik CHP'li profilinden uzak bir portre. Kendisini cumhuriyetçi değerlere bağlı, Atatürk sevgisi olan biri olarak tanımlıyor. Ancak aynı zamanda muhafazakar biri... Atatürk için her 10 Kasım'da Kuran okutup mevlüt yemeği dağıtıyor. Dedesi İstiklal gazisi, babası eski MHP'li ve ANAP'lı... CHP'ye dahil olduğunda partisindekiler ona 'AK Partili, MHP'li demişler... Ekrem İmamoğlu bundan rahatsız olmak bir yana toplumun her kesimine yakın görüldüğü için fazlasıyla memnun.

Siyasi kariyeri
Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'nın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Binali Yıldırım'a karşı yarışan Ekrem İmamoğlu, aldığı yüzde 48.79 oyla başkan seçildi.

Mazbatası geri alınıp tekrarlanan 23 Haziran 2019 seçimlerinde ise İmamoğlu fark attı. Ekrem İmamoğlu, yüzde %54,21 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu'yla bakın nasıl tanışmış Galeriye Gözat