BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,22
HABER /  GÜNCEL

EGM'den bekçilerle ilgili yeni karar! 81 ile genelge gönderildi: Bekçiler artık...

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çarşı ve mahalle bekçileriyle ilgili yeni düzenleme geldi. Bu kapsamda 81 ile genelde gönderildi. Bekçiler artık gündüz saatlerinde görev yapmayacak.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından bekçilerin yeni çalışma sistemiyle ilgili kararlar alındı. Karara göre, çarşı ve mahalle bekçilerinin gündüz saatleri içerisinde görev yapamayacağı belirlendi.

Bu kapsamda 81 ile genelde gönderildi. Yeni düzenlemedeki kararlar şu şekilde:

1- "Emniyet Genel Müdürlüğü’nden uygun görüş alan iller dahil 81 ilin mülki amirliklerden aldıkları 'gündüz çalışma olurları' sonlandırılmıştır”.

2- Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saat olarak düzenlenecektir.

3- Günlük çalışma saatleri, görev bölgesindeki güneşin batış ve doğuş saatleri esas alınarak bu aralıktaki zaman dilimi içerisinde belirlenecek.

4- Çarşı ve Mahalle Bekçileri, emniyet ve asayişin gerektirdiği haller ile güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri haricinde çalışma süreleri ve saatleri dışında çalıştırılamayacak.

5- Olağanüstü hal, terör, toplumsal olaylar, doğal afet, salgın hastalık, mevsim koşulları vb. durumlarda güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri ortaya çıkması halinde Emniyet Genel Müdürü'nün teklifi ve Bakanlık Onayı ile çalışma süreleri ve saatlerinin değiştirilmesi ve bu hususa sürekli riayet edilmesi emri il müdürlüklerine uygulanması üzere gönderildi.”

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kadıköy'de sokakta yatan sevgililer! Binaları mesken tutup kabusu yaşattılar
Foto Galeri Kadıköy'de sokakta yatan sevgililer! Binaları mesken tutup kabusu yaşattılar Galeriye Gözat