BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitimde polisli dönem başlıyor

Antalya Emniyet Müdürlüğünce okullarda "Okul Polisliği" uygulamasına geçiliyor

Abone ol

Antalya Emniyet Müdürlüğünce okullarda idareciler ve öğrencilerle birebir diyalog kurularak güvenliğin sağlanması yönünde hazırlanan “Okul Polisliği Projesi”ne, eğitim kurumlarından destek geldi.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, projenin amaçlarını ve kapsamını, il merkezindeki okulların ve dershanelerin yöneticilerinin katıldığı toplantıda tanıttı. Arslan, okulların güvenliğinin sağlanması ve yaşanabilecek olumsuzlukların giderilmesi amacıyla “Toplum Destekli Polislik Hizmetleri” çerçevesinde Okul Polisliği Projesi'nin hazırlandığını bildirdi.

Projenin yeni eğitim-öğretim döneminde il merkezindeki 146 eğitim ve öğretim kurumunda yürütüleceğini dile getiren Arslan, şube müdürlükleri ve polis merkezlerinde kadın ve erkek personelin bölgelerindeki 2-3 okulun sorumluluğunu taşıyarak, “Okul İrtibat Görevlisi” olarak seçildiğini kaydetti.

Birebir iletişimin ön plana çıkarıldığı bu uygulamada, okul polislerinin haftada bir gün okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle yüz yüze görüşeceğini belirten Arslan, polislerin, okullarda olası sorunlara karşı çözüm yollarının bulunması amacıyla, okul ve emniyet arasında koordinatörlük görevini üstleneceğini bildirdi.

POLİS, DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VERECEK-

Uygulama kapsamında, önceki yıllarda eğitimci-öğrenci, öğrenci-öğrenci, eğitimci-veli, veli-öğrenci, eğitimci-vatandaş ve öğrenci-vatandaş ilişkilerinde karşılaşılan olumsuzluklar ve çözüm önerileri hakkında okullardan görüş alınacağını da dile getiren Arslan, bu sayede uygun stratejilerin geliştirileceğini söyledi.
Arslan, Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşülerek, Antalya Emniyet Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Büro Amirliği'ne bağlı uzman personelin desteğiyle, okullarda öğrencilere psikolojik danışmanlık hizmeti vermeyi amaçladıklarını açıkladı. Arslan, okul polislerinin, okul aile birliği toplantılarına katılarak, velilerle, öğretmenler ve idarecilerle işbirliği içerisinde bulanacağını ifade etti.

OKUL MASASI KURULDU

Öğrencilerin okul çevresinde zaman geçirdiği internet kafeler ya da benzeri yerlerle ilgili de caydırıcı tedbirler alınarak, uyuşturucuyla mücadele çalışması yürütüleceğini belirten Arslan, bu mücadele kapsamında Narkotik Büro Amirliği bünyesinde “Okul Masası” kurulduğunu açıkladı.
Arslan, öğrencilerin uyuşturucu maddelerden korumasına yönelik hizmet verecek görevlilerin, Milli Eğitim ve Sağlık müdürlüklerinin görevlileriyle birlikte, lise son sınıf öğrencilerine uyuşturucu madde kullanımı ve zararlarıyla ilgili seminerler vereceğini bildirdi.