BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.435,99
HABER /  GÜNCEL

Terör Diyarbakırı yürüttü

Terörden canı yanan Diyarbakırlılar, 10 kişinin öldüğü saldırıyı protesto için sokağa döküldü.

Abone ol

Sivilleri hedef alan kanlı saldırı sonrasında Diyarbakır'da yas var. Kentteki işyerleri siyah-beyaz protesto afişleri ile donatıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin girişine de "Kınıyorum" yazılı pankart asıldı. Diyarbakır şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsler de olayı protesto etmek amacıyla, araçlarının önüne siyah-beyaz şerit taktı.

Terörden canı yanan Diyarbakır halkı da sokağa döküldü. 10 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı protesto için olayın meydana geldiği Bağlar Beldesi'nde yürüyüş düzenlendi.

Protesto yürüyüşüne Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve il genel meclis üyeleri, yakalarına siyah-beyaz kurdele takarak katıldılar. Yürüyüşe katılanlar, patlamanın meydana geldiği olay yerine karanfiller bırakıp, mum yaktılar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhan Diken, burada yaptığı açıklamada, yaşanan olayın çok trajik ve sarsıcı olduğunu belirterek, "Bu acı sadece yaşamını yitirenlerin, yaralananların ve yakınlarının acısı değil, bütün kentimizin, bütün ülkemizin acısıdır. Bu saldırıyı, şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.
Bölgedeki sivil toplum örgütleri de yayınladıkları bildirilerle saldırıyı kınadılar.