BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

GOPta iftar istasyonları kuruldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı

Abone ol

Ramazanda ilk kez ilçenin 20 ayrı noktasına kurulacak iftar istasyonlarında vatandaşlara iftarlık dağıtılırken, iftara geç kalan yoldaki vatandaşlarda iftarlık paketleriyle oruçlarını bozabilecekler. Ramazan boyunca 10-15 bin kişiye iftariyelik dağıtılırken, 15 bin aileye de erzak yardımı yapılacak. Ayrıca başta tarihi camilere yönelik gezi programları olmak üzere Ramazan boyunca çok sayıda kültürel etkinlik düzenlenecek. Ramazan da ünlü tasavvuf müzik sanatçısı Ahmet Özhan 'da bir konser verecek.

Gaziosmanpaşa Belediyesi 24 Eylül'de başlayacak Ramazan için tüm hazırlıklarını tamamladı. GOP Belediyesi Ramazan boyunca ilk kez yepyeni bir uygulamayla 20 ayrı noktada kuracağı iftar istasyonlarında 10 -15 bin paket arasında değişecek iftariyelik kumanya dağıtacak. Pek çok kültürel etkinliğinde yer aldığı Ramazan programları hazırlayan GOP Belediyesi ayrıca dar gelirlilerin iftar sofrasına katkıda bulunmak amacıyla da 15 bin aileye erzak dağıtacak. GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, ramazan ayının birleştirici ve bereket dolu bir ay olduğunu belirterek,'' Ramazan ayının insanı huzura ve güzelliklere ulaştıran günlerini, hep birlikte coşku içinde yaşayalım''dedi.

TÜRKİYE 'DE BİR İLK ; İFTAR İSTASYONLARI

Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği Ramazan ayında GOP Belediyesi ilk kez bu yıl Ramazan Sofraları adını verdiği 20 ayrı noktada iftar istasyonları kuracak. 4 metrekarelik bu istasyonların üstünde ise kubbe yer alacak. Bu istasyonlardan iftar saatini kaçıranlarda oruç açmak için yararlanabilecek. GOP Belediyesi, dar gelirlilerin iftar sofralarına katkıda bulunmaktan, iftar istasyonlarına, kültürel etkinliklerden tarihi camilere yönelik gezilere kadar geniş bir Ramazan Programı hazırladı. Ayrıca yine Ramazan ayı boyunca, içerisinde çeşitli gıda maddelerinin bulunduğu 15 bin erzak paketi dağıtılacak. GOP Belediyesi, iftara yönelik faaliyetlerin dışında, kültürel etkinlikler de düzenleyecek. GOP Kültür Merkezi'nde yapılacak ramazan söyleşilerinin yanı sıra, Tasavvuf Gecesi gibi çeşitli
etkinlikler gerçekleştirilecek. Tasavvuf Gecesinde sahne alacak olan Ahmet Özhan da bir konser verecek. Her Perşembe günü ise, iftar sonrası ilçenin belirli noktalarından hareket edecek otobüslerle İstanbul'daki tarihi camiler ziyaret edilecek.

RAMAZAN ŞEMSİYESİ YEMEK DAĞITIM NOKTASI
1
MERKEZ
MERKEZ CAMİ ÖNÜ
2
KÜÇÜKKÖY
SOKULLU MEHMET PAŞA CADDESİ GİRİŞİ
3
KÜÇÜKKÖY
MEYDAN
4
HÜRRİYET
POLİGON CADDESİ GİRİŞİ
5
KARADENİZ MAH.
GENERAL ALDOĞAN CADDESİ GİRİŞİ
6
50. YIL MAH.
26 DURAĞI
7
UĞUR MUMCU MAH.
L CAD.
8
SULTANÇİFTLİĞİ MAH.
ATATÜRK BULVARI,MERKEZ CAMİ ÖNÜ
9
CEBECİ MAH.
1. CEBECİ YOLU GİRİŞİ
10
KAZIM KARABEKİR MAH.
838/1 SK. ÇOCUK PARKI
11
MEVLANA MAH.
SAFA CAD. FETİH PARKI
12
GAZİ MAH.
FEVZİ ÇAKMAK CAD.
13
YILDIZTABYA MAH.
DÖRTYOL DURAĞI
14
PAZARİÇİ MAH.
ŞEHNAZ SK. GİRİŞİ
15
ESENTEPE MAH.
HOCA AHMET YESEVİ CAD. 2383 SK. BAŞLANGICI