BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Jaguar XK Coupe modeline ödül

Jaguar XK Coupe; “UKTV People Awards 2006”da “Yılın Lüks Otomobili” ödülünü aldı.

Abone ol

Bugüne kadar birçok ödül alan Jaguar XK, Coupe modeli ile bir ödüle daha sahip oldu. Jaguar XK Coupe, İngiltere’de her ay 27 milyondan fazla kişinin izlediği, en büyük çok kanallı yayın oaln UKTV seyircisinin oyları ile “Yılın Lüks Otomobili” unvanını almaya hak kazandı.

UKTV izleyicilerinin araçları değerlendirebilmesi için 1 hafta boyunca Formula 1 sürücüsü Loise Goodman, yarışmaya katılan 16 araçla deneme sürüşleri gerçekleştirdi. Goodman, UKTV’de yayımlanan bu deneme sürüşleri ile araçların farklı özelliklerini gözler önüne serdi. Araçları değerlendiren 10.000’den fazla izleyici de e-posta ve cep telefonlarından gönderdikleri kısa mesajlar ile yarışmaya katıldı. Canlı yayında verilen ödüllere, Fifth Gear programından Vicki Butler-Henderson ve Adrian Simpson ev sahipliği yaptı. Spor Otomobiller, Aile Otomobilleri, Lüks Otomobiller ve 4x4’ler olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilen yarışma sonucunda Jaguar XK Coupe, “Lüks Otomobil” kategorisinde birinci seçildi.

Ödül hakkında yorum yapan Jaguar İngiltere Yönetim Müdürü Geoff Cousins, güçlü rakipleri arasından lider olarak çıkan XK’nın kendilerine büyük mutluluk yaşattığını belirtti. Jaguar İngiltere Yönetim Müdürü Geoff Cousins; “Seçimi halkın yapmış olması da bizi memnun eden önemli bir nokta… XK’nın üretim sürecinde görev alan herkes adına da ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum..” dedi. UKTV Üretim Müdürü Loris Vigiani ise: “Mücadele oldukça zorluydu. Buna karşılık, Jaguar XK Coupe; birçok büyük markayı gerek performans ve dış görünüm, gerekse zarafeti ile geride bırakarak; izleyicilerin akıllarında ve gönüllerinde taht kurmayı başardı.” dedi.

Jaguar XK, piyasaya çıkışı olan mart ayından bu yana “Auto Express Awards 2006”dan aldığı “Yılın Otomobili” de dahil olmak üzere tam sekiz adet ödülün sahibi oldu. Bugüne kadar 9.000’in üzerinde XK sipariş alan Jaguar, dünya çapında 5.000 aracı satışa sundu. Kasım 2006’da İngiltere show-room’larda satışa sunulacak olan XK’nın süperşarjlı versiyonu olan XKR ise şimdiden 2.000 adet sipariş aldı. Süperşarjlı performansı, çarpıcı dinamik yetenekleri ve uygun fiyatı bir arada sunan XKR, üstün özelliklerinin yanı sıra, daha ekonomik olması sebebiyle de rakiplerinin karşısında önemli avantajlar sergiliyor.

Jaguar XK 2007
Yeni XK serisi; anahtarsız giriş, anahtarsız çalıştırma ve aktif ön aydınlatma gibi sürücü odaklı teknolojileri ile sürüş keyfini artırıyor. Jaguar kalitesi ve lüksünü yaşatan XK, önceki model ve rakiplerine göre daha hafif gövde yapısı sayesinde sessiz ve hızlı bir performans sergiliyor.

Yeni Jaguar XK serisi dış görünüm olarak; akıllı aydınlatma sistemi, entegre viraj lambaları, otomatik far seviye ayarlama sistemi ve far sileceklerine sahip B-xenon farlar ile birlikte ön sis lambaları ve otomatik far yıkama sistemini içeriyor. Arka fren yardımında dokunmatik ekranlı görsel donanımlar yer alıyor. Ayrıca yağmur sensörlü silecekleri bulunan serinin hafızalı yan aynaları, otomatik olarak ayarlanabiliyor.

XK serisinin Coupe ve Convertible modelleri; geniş ve lüks bir iç alan sunuyor. Ahşap ya da parlak alüminyum ile özel olarak elde dikilen deri döşemeler, iç mekânda kusursuz, modern çizgileri ortaya çıkarıyor. Şık ve hızlı spor otomobil kavramını geniş güvenlik önlemleri ile birleştiren Jaguar XK serisi, dünyanın ilk ‘Piroteknik Yayaya Göre Açılan Kaput Sistemi’ özelliği ile de son derece dikkat çekiyor. Yüksek performansı, üstü açık araç konsepti ile bir araya getiren XK Convertible’ın katlanan tavanı, 18 saniyeden kısa bir sürede alçaltılıp kaldırılabiliyor.

Ortaklar Otomotiv Show-Room’da 3 yıl sınırsız kilometre garanti süresi ile satışa çıkan XK8 4.2 Coupe 160.000 Euro, XK8 4.2 Covertible ise 170.000 Euro Anahtar Teslim fiyatlarla tüketicilere sunuluyor.