BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ecevitin ilaçları kesildi CANLI

GATA'dan Ecevit'le ilgili günün ilk açıklaması geldi. Ecevit'in sabah saatlerinde ilaçları kesildi.

Abone ol

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in uyutulması için verilen ilaçların kesildiği ve ilaçların etkisinin ortadan kalkmasının beklendiği açıklandı.

Ecevit'in tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 06.00'dan itibaren Bülent Ecevit'in uyutulması için verilen ilaçların kesildiği bildirildi.

''Ecevit'in dolaşımsal verilerinin stabil olduğu ve halen anestezi yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak takip edildiği'' belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Uyutulması amacıyla verilen ilaçların etkileri henüz tam olarak ortadan kalkmadığı için tam bir nörolojik değerlendirme yapılamamıştır. Gün içinde yapılacak tetkik ve değerlendirmeler sonucu gerekirse yeniden bilgilendirme yapılacaktır.''

Öte yandan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, hastaneye gelerek DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Vural ve GATA yetkilileri ile görüştü. Ecevit'in sağlık durumu hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini ileten Aksu, ayrıca burada Ecevit için açılan defteri imzaladı. Bu arada, çeşitli illerden gelen partililerin hastane önündeki
bekleyişi sürüyor.

Günün Manşeti
Ecevit'un umut uykusu sürüyor
Ecevit için kritik süreç devam ediyor. Doktorlar, beyindeki ödemin çözülebilmesi için bir süre daha uyutulmasına karar verdi. Rahşan Ecevit, partililere "Güçlüdür. Kısa zamanda atlatır" dedi.

Beynindeki ödemin çözülebilmesi için tekrar uyutulan Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit umutlu konuşarak, "Atlatır, güçlüdür" dedi.

Danıştay saldırısında ölen Mustafa Özbilgin'in cenaze töreninden sonra beyin kanaması geçiren Bülent Ecevit'in bir süre daha uyutulmasına karar verildi. Geçirdiği beyin ameliyatının ardından belirlenen 48 saatlik bekleme süreci dün sabah dolan Ecevit'e bir dizi tetkik yapan ve beyin tomografisi çeken doktorlar tomografide ek bir patoloji görmedi.

"ATLATIR, GÜÇLÜDÜR"
GATA Dekanı Tümgeneral Tabib Prof. Dr. Derviş Şen, Rahşan Ecevit'e "Beyinde mevcut olan ödemin çözülebilmesi için bir süre daha uyutmamız gerekiyor" bilgisini verdi. Prof. Şen, bu sürecin ne kadar süreceğinin henüz belli olmadığını söyledi. Rahşan Ecevit, hastane önünde bekleyen partililerle görüşmek için dışarı çıkarak umutlu konuştu. Moralinin yüksek olduğu gözlenen Ecevit, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'le birlikte dışarda bekleyen partililerin elini sıkıp, teşekkür ederek, "Yorgundu, üzüntülüydü, sıcak da vardı. İnşallah kısa zamanda atlatır, güçlüdür'' dedi. Partililer, Ecevit'i hastaneye "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganıyla uğurladı. Umutlarının artığını söyleyen DSP Genel Başkanı Sezer de Rahşan Ecevit'in odasına girmesinin eski başbakanı olumlu etkilediğini kaydetti. Ecevit'in çok güçlü, darbeler atlatmış, kararlı ve inançlı bir insan olduğunu ifade eden Sezer, "Türkiye'nin ona ihtiyacı var" dedi.




Kaynak: www.sabah.com.tr