BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uzan TMSFden ne istiyor?

Cem Uzan, TMSF'nin kapısına dayandı. Uzan borca karşılık satılan şirketlerini geri istedi.

Abone ol

İmar Bankası'nın içini boşalttıkları için mallarına el konan ve haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan Kemal Uzan'ın oğlu, Hakan Uzan'ın ağabeyi Genç Parti lideri Cem Uzan bir yıllık aradan sonra yeniden Tasarruf
Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kapısını çaldı.

Geçen perşembe günü saat 16.00'da beraberindeki danışmanıyla TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ü ziyaret eden Uzan'ın 1.5 saat süren görüşmede satılan ancak mülkiyeti devredilmeyen şirketlerini istediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Uzan, Ertürk'e şunları söyledi:

"Size daha önceki teklifimi yineliyorum. Sattığınız ancak mülkiyetini henüz devretmediğiniz şirketleri bize verin. Biz yönetelim. Bu şirketler para kazansın ve biz de borcumuzu ödeyelim. Erol Aksoy'a aynı formülü uyguladınız. Şirketleri verdiniz, para kazanıp borcunu ödeyecek. Borç babamla, kardeşimin. Benim ilgim yok. Ancak ben siyasetçiyim ve bu nedenle beni engelleyebilecek bu işi de çözmek istiyorum."


'Vodafone ile anlaşırız'
Uzan Grubu'nun satılan ancak mülkiyeti henüz devredilmeyen tek şirketi Telsim. Ertürk'ün bu teklif üzerine Telsim'in Vodafone'a satıldığını söylemesi üzerine Uzan'ın 'Biz Vodafone ile anlaşıp, sorunu çözeriz' dediği öğrenildi. Görüşmede Uzan'ın, TMSF'nin mal satışından elde ettiği parayı Maliye Bakanlığı'na İmar Bankası'nın vergi borcu olarak aktarılması kararından yakındığı ve "O zaman devlete borcumuz hiç bitmeyecek. Bu konunun çözümü için bir şeyler yapmak lazım" dediği öne sürüldü.

Ertürk ile Uzan görüşmesi taraflar arasında 2005 yılının haziran ayından bu yana gerçekleşen ilk buluşma oluyor. Söz konusu tarihte Uzan Grubu'na ait Standart Alüminyum'un TMSF tarafından ihaleye çıkarılıp Kibar Holding'e satılması üzerine Genç Parti lideri Cem Uzan TMSF ile görüşmeleri kesmişti. Toplantıda bu konunun da gündeme gelmesi üzerine Cem Uzan'ın "Eşimin tedavi amaçlı yurtdışına çıkışı için gerekli olan yasağı kaldırmamıştınız. Ben de buna kızmıştım" açıklamasını yaptığı ifade edildi.

Uzan'ın görüşmede Çukurova Elektrik ve Kepez Elektrik'le ilgili hükümete karşı açtıkları tazminat davaları konusunda da çok umutlu olduğunu söylediği ve 'enerji bakanıyla birkaç kez görüştüm çok büyük tazminat ödemek durumunda kalacaksınız. Bu konuyu da çözmek için çalışmak lazım dedim" dediği öğrenildi.

Radikal