BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Vakit listeden çıkarıldı

Başbakan'ın gezilerine davetli gazeteler listesinde ilk beş aynı kalırken, son sıra değişti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Mısır'a gitti. Cezayir'i de kapsayan programda Başbakan'a eşlik eden davetli gazeteci grubunun kompozisyonu, büyük ölçüde son iki gezidekinin benzeriydi. Bu tercihli kadronun giderek yerleşik hale geldiği anlaşılıyor.  Ancak Avusturya'dan Endonezya'ya uzanan bir önceki gezide bulunan Vakit gazetesi, bu kez sürpriz bir şekilde kadro dışı kaldı.

Karakaya uçakta yok

Saldırıya uğrayan Danıştay 2. Daire'yi hedef gösteren kalemlerden Vakit yazarı Hasan Karakaya bu kez uçakta yoktu. Karakaya, şubat ayında "Türkiye'nin sabrı tükeniyor" mesajıyla uyardığı 2. Daire'nin türban kararını eleştirirken, "İslam coğrafyasını infiale sürükleyen 2 kelime de 'Dan'la başlıyor. Birisi 'Dan'imarka, diğeri 'Dan'ıştay! Her ikisi de 'Dan!..Dan!..' diyerek kurşun sıktılar inançlara!.. Hadi Danimarka'nın bir markası var ve amblemi de Haçlı!.. Peki Danıştay'ın markası ne?" ifadelerini kullanmıştı.

Vakit, AKP hükümetinin "en ziyade müsaadeye mazhar" statüsünü verdiği İslamcı gazetelerin ön sıralarında yer alıyordu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, bir süre önce Vakit'i dikkatle takip ettiğini belirterek bu gazetenin kendisi açısından öncelikli konumunu vurgulamıştı.
Ancak hükümetin, Danıştay baskını sonrasında Vakit'in "en ziyade müsaadeye mazhar" statüsüne ara vererek bu gazeteye karşı "mesafeli dostluk" politikasına yöneldiği anlaşılıyor. Vakit listeden çıkınca yerine hangisi geldi dersiniz?

Bugün kadroda

Boşluğu Bugün gazetesi doldurdu. Bugün, bilindiği gibi, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen bir işadamı tarafından alınmıştı. Başbakan Erdoğan'ın Mısır-Cezayir gezisine davet edilen Bugün'ün Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de kariyerinin önemli bir bölümünü Gülen cemaatinin sözcüsü konumundaki Zaman gazetesinde Dış Haberler Müdürü olarak geçirmiş bir gazeteci.

Kaynak: