BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı kızdıran poster

Erdoğan, Özbilgin'in ailesini ziyarete gittiğinde cama asılan bir poster nedeniyle bir hayli özüldü!

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan Şarm El Şeyh'e giderken, uçakta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü eleştirirken, gazetecilere şu açıklamaları da yaptı:

"Kocatepe Türkiye'yi yansıtmıyor. Anonslar, hakaretamiz ifadeler, cenazeye katılanların tamamının tavrı değil. Kocatepe'ye gelenleri Türkiye'nin tamamı olarak nitelendirmek de yanlış olur.

'Örgütler çağrı yaptı'
Legal ve illegal örgütlerin Kocatepe'ye katılım konusundaki yaptıkları çağrıları da, davetlileri de biliyoruz. Danıştay'daki törende olanları da biliyoruz. Bakanlarımıza hakaret edenler sessiz çoğunluk değil, sesleri her yerde çıkıyor.
Soruşturmayı bizzat izliyorum. Bunlar zaten her zaman seslerini çıkarıyorlar. Burada olay sadece iktidara yöneliktir. Olayın rejimle de alakası yoktur.

'Derin ilişkiler' var
Şimdi dert şu: Bu bir defa güç kavgası. Diyorlar ki, 'iktidar başarılı gidiyor, başarısızlığa nasıl çeviririz?' Hâlâ bir umutla bu iktidara sarılma var. Buna yönelik olarak adımlar atılıyor.
'Terörle çete ilişkisi yoktur' diye bir iddia olamaz. Terör örgütleri tıkanma noktasına geldiklerinde çete ilişkileri kuruyor. Çeteye dönüşüyor. PKK'da da bu gözleniyor. Sauna çetesi, Küre Operasyonu gibi derin ilişkilerden söz ediyorum."

Baykal'a yanıt
Danıştay baskınından önce grup konuşmasında, "Türkiye kırılma noktasına geliyor" diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sözlerini anımsatan Erdoğan şöyle konuştu: "Durduk yerde bu açıklama niye? 2006 güç geçecek demek niye? Niye güç geçecek? Sürekli erken seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi erken seçim niye? Anayasa'yı bana kavratma tavsiyesinde bulunan zatın önce kendisinin Anayasa'yı tanıması lazım. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne zaman, nasıl yapılacağı Anayasa'da belli.

'Biz de koruyoruz'
Ana muhalefet birkaç kavram arasına sıkışmıştır. 'Cumhuriyet tehlikede' diyor. Sanki Cumhuriyet'in koruyucusu sadece onlar. Cumhuriyet sadece senin tekelinde değil. Cumhuriyet'in korunması konusunda 73 milyonun hassasiyeti var. İktidar partisi olarak biz birinci derecede sorumluyuz. Bunun idraki içinde Cumhuriyetimizin kazanımları nasıl daha güvence altına alınır, halkımıza nasıl güçlü bir şekilde yansıtılır, bunun gayreti içindeyiz."


İşte Erdoğan'ı kızdıran manzara


Özbilgin'in ailesini ziyaret ettiğini dile getiren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Özbilgin'in ailesine İslami ve insani görev için gittim. Atatürk posterleri yapıştırmışlar camlara. Ne alakası var? Atatürk üzerinden neden tüccarlık yapıyorsun? Ayrıca yoluma çıkıp, 'Neden geldin?' diyen de olmadı."

PKK için ortak çalışma şart
Erdoğan, Şarm El Şeyh'te bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Robert Zoellick'le görüştü. Irak'ta yeni kurulan hükümette 1 Türkmen bakanın yer almasını eleştiren Erdoğan, "Bu, temsil adaletine uymuyor. Türkmenlere haksızlık yapılmamalı" dedi. PKK'ya yönelik olarak Türkiye, Irak ve ABD mekanizmasının bir an önce çalıştırılmasını isteyen Başbakan Tayyip Erdoğan, "PKK'ya yönelik olarak ortak çalışma şart" diye konuştu.

Milliyet