BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.418,58
HABER /  GÜNCEL

Tesadüfe bakın!

Saldırıların kilit ismi eski subay Muzaffer Tekin’in evinden Milli Güvenlik Siyaset Belgesi çıktı.

Abone ol

Kırmızı Kitap olarak da bilinen ‘çok gizli’ belge, daha önce Sauna Çetesi liderinin kasasında bulunmuştu.

Danıştay saldırısının azmettiricisi olduğu iddiası ile gözaltına alınan eski subay Muzaffer Tekin sorgulanmak üzere Ankara’ya gönderildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yerleştirilen Tekin’in evinde yapılan aramada ilginç belgelere ulaşıldı. Meclis’in dahi bilgisi dışında hazırlanan ve ‘Kırmızı Kitap’ şeklinde de adlandırılan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi (MGSB), kilit isim Muzaffer Tekin’in evinden çıktı.

Aramada ele geçen çarpıcı belgelerden biri de saldırgan Alparslan Arslan’a ait bir üyelik kartı. Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, daha önce Sauna Çetesi lideri Kasım Zengin’in kasasında da bulunmuştu. Meclis Başkanı Bülent Arınç, ülkenin iç ve dış siyasetine büyük etkisi olan MGSB’nin Meclis’in bilgisi ve denetimi dışında hazırlanmasından yakınmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen eski askere ait Kadıköy’deki dairede dokümanlar, ağırlıkla ulusalcı yayınlardan oluşuyor: Annan Planı’na Hayır kitapçığı, İleri dergisi, Türk Solu gazetesi, Ulusal Güç Birliği Hareketi kitapçığı, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Tüzüğü, Türkeli dergisi. Arslan’ın evinde bulunan istihbarat ve gerilla el kitabı Tekin’in evinde de görüldü.

Tekin’in saklandığı Beykoz’daki villadan da bir grup emekli asker çıktı. Tekin’in yaralandığı sırada villada bulundukları belirlenen evin sahibi emekli Başçavuş Mahmut Öztürk, emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk ile yine emekli bir astsubay olan Musa Çakmak dün gözaltına alınarak Beykoz Adliyesi’ne götürüldü.

Saldırıda Arslan’a yardım ettiği gerekçesi ile adliyeye sevk edilen Osman Yıldırım’ın diğer zanlı Saim Özden ve Nusret Aras’la birlikte büyüdüğü ortaya çıktı. Zanlıların bir süre semt pazarlarında pazarcılık yaptığı da belirtildi. Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik saldırılara ilişkin Nihat G. adlı bir kişi daha gözaltına alındı.

Bu arada Sauna Çetesi’nde Kırmızı Kitap’ın yanı sıra başka önemli belgeler de ele geçirildi. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır’ın, çeteye askerî kozmik bilgileri içeren 68 CD’yi sızdırdığı belirlendi. Genelkurmay Askerî Savcılığı, Bozkır hakkında TCK’nın 329. maddesindeki “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemişti.

Bozkır’ın çeteye verdiği CD’lerde; bakanlar ve milletvekilleri hakkında fişleme bilgileri, gayri nizami harp usulleri, köprü ve tünellerin krokileri ile Ankara’daki bazı alışveriş merkezlerinin ayrıntılı krokileri bulunduğu da öğrenilmişti.

Danıştay saldırısının kilit ismi Tekin, tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nden dün akşam saatlerinde taburcu edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında tedavisi yapılan Tekin’in, Ankara'ya gönderilişi de aynı şekilde oldu.

Sabiha Gökçen Havaalanı'na polis kordonu altında ambulansla götürülen Tekin'i taşıyan ambulansa kar maskeli Özel Harekat polisleri eskortluk etti. Ambulansın etrafında ilerleyen emniyet güçleri, yol boyunca gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.

THY’nin 18.30 tarifeli Şırnak isimli uçağıyla gönderilen zanlının, sedyeyle uçağa bindirildiği sırada da Özel Tim polisi geniş güvenlik önlemleri aldı.

--------------------------------------------------------------------------------

Villadan ‘emekli askerler grubu’ çıktı

Danıştay’a düzenlenen saldırının azmettiricisi olduğu ileri sürülen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin’in bıçakla yaralandığı Beykoz Çavuşbaşı’ndaki villadan bir grup emekli asker çıktı.

İntihar teşebbüsü sırasında villada bulundukları belirlenen evin sahibi emekli başçavuş Mahmut Öztürk, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk ile yine Musa Çakmak isimli emekli bir astsubay dün Beykoz Adliyesi’ne çıkarıldı.

Önceki gün karnından yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Tekin’in, asker olduğu dönemde emrinde çalışan emekli astsubay Mahmut Öztürk’e ait Beykoz Çavuşbaşı’ndaki villada yaralandığı ve 3 kişi tarafından hastaneye kaldırıldığı belirlendi.

Jandarma, olay sırasında evde bulundukları belirlenen Mahmut Öztürk, Zekeriya Öztürk ve Musa Çakmak’ı gözaltına aldı. Ancak Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın isteği üzerine villanın sahibi Mahmut Öztürk ile Zekeriya Öztürk, Danıştay saldırısıyla ilgili soruşturma çerçevesinde Ankara'ya gönderildi. Musa Çakmak ise serbest bırakıldı.

--------------------------------------------------------------------------------

‘Hastaneye bırakıp, jandarmaya gittik’

Evde bulunan Zekeriya Öztürk’ün binbaşı rütbesiyle görevliyken 2001 yılında kendi isteğiyle ordudan ayrıldığı, Musa Çakmak’ın da astsubay emeklisi olduğu belirlendi. Danıştay saldırısının planlayıcısı olarak gösterilen Muzaffer Tekin’in bir intihar notu bıraktığı da iddia edildi.

El yazısıyla yazdığı notta Tekin’in kendisine komplo kurulduğunu savunarak “Saldırıda adı geçenlerle aynı nezarette bulunmamak için intihar ediyorum. Silahım olsaydı beynime sıkardım." dediği bildirildi. Tekin’in kardeşi bu iddiayı doğruladı.

Zanlı subayı villasında saklayan emekli astsubay Mahmut Öztürk de ifadesinde olayı ‘intihar’ olarak nitelendirerek, “Kendisiyle orduda görev yaptığımız yıllarda tanıştık. Cuma günü beni arayarak, villama gelmek istediğini söyledi. Evde kimse olmadığını, isterse kalabileceğini söyledim. Cumartesi günü sabahı da misafirim Musa Çakmak ile villaya gittik. Biraz sohbet ettikten sonra kahvaltılık almak üzere evden çıktım. Döndüğümde Muzaffer Tekin yaralı halde yerde yatıyordu. Hemen hastaneye kaldırdık. Sonra da olayı haber vermek için Beykoz Jandarma Karakolu’na başvurduk. Niye intihar ettiğini bilmiyorum. Beylik silahı yoktu. Sanırım yanında taşıdığı bıçakla kendini öldürmek istedi.” dedi.

‘İntihar etmek istese ölürdü’

Öte yandan Muzaffer Tekin’in Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmış ‘altın madalyalı’ bir komando olduğu öğrenildi. Tekin’in verdiği eğitimlere katılan bir subay, intiharı ‘şüpheli’ bulduğunu söylerken, “İntihar etmek isteseydi, sağ kalmazdı.” diye konuştu.

Kaynak: www.zaman.com.tr