BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzce Valisi'nden çevre itirafı

Dünya Su Günü'nde çevre ve doğal kaynakların önemi konuşulurken Düzce Valisi'nden itiraf gibi bir açıklama geldi.

Abone ol

Düzce Valisi Bülent Kılınç, ''Su, çevre ve hava bize emanet edildi. Biz de onları kirlettik ve emanete ihanet ettik.'' dedi.

21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri nedeni ile Anıtpark'ta bir tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Kılınç ise son dönemde çevre, su ve orman konusunda titizlik gösterildiğini söyledi.

Vali Kılınç, "Geçmiş dönemde bize kala miraslar gelecek nesillere temiz olarak bırakmak zorundayız. Fakat günümüzde ormanlar tahrip ediliyor yerine yenisi dikilmiyor. Sular ve hava kirletiliyor. Bize emanet edilen bu değerlere ihanet ettik. Bu süreçten sonra bunların korunması için ciddi çalışmalar ve masraflar yapılıyor. Fakat gelecek nesillere temiz hava, su ve ormanlar bırakmamız bunu da çocuklara aşılamamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

İl Çevre ve Orman Müdürü Oğuz Bayazıt ise konuşmasında "21 Mart Dünya Ormancılık günü olarak kutlanıyor. Ormanlar kentlerin doğa güzellikleri yaban hayatın yaşama alanıdır. Fakat gelişen teknoloji ormanları tahrip etmemize neden oluyor. 22 Mart Dünya Su günü olarak kutlanıyor. Dünya'da yüzde 97'lik oranda tuzlu su geri kalan da ise tatlı su var. 2,4 milyar insan halen sağlıksız su içiyor. Türkiye'de de kişi başına 1300 metreküp su düştüğü için yetersiz su kullanan ülkeler arasında yer alıyor. 23 Mart günü ise Dünya Meteoroloji Günü olarak kutlanıyor. Yaşamın kaynağı hava su ve iklim şartlarıdır. Bunu da bu yolla takip ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Şükran Öney Anaokulu öğrencileri tarafından bir dans gösterisi sunuldu. Program sonunda Anıtpark'taki törene katılanlara fidan dağıtıldı. Vali Bülent Kılınç, fidanları Şükran Öney Anaokulu'nda eğitim gören öğrencilere verdi.