BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  EKONOMİ

Kariyer net'in Mart favorisi

Şubat-Mart döneminde sağlık sektöründeki ilan sayıları yüzde 37 artarak son iki yılın en yüksek sevilerine ulaştı

Abone ol

Kariyer.net'in hazırladığı "İstihdam Endeksi" raporu Mart ayı sonuçlarına göre sağlık sektörü son iki yılın en yüksek iş ilanı sayısına ulaşarak rekor kırdı. Kariyer.net İstihdam Endeksi'ne göre özelikle hastanelerden gelen iş ilanlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 110'luk bir artış yaşandı. Sağlık sektöründeki genel artış yüzde 37 seviyelerinde gerçekleşirken, sağlık sektörü ile ilgili olarak sadece Şubat ayı içerisinde 560 yeni iş ilanı yayınladı.

Kariyer.net veritabanında son bir yılda yayınlanan sağlık ilanlarına göre en çok aranan pozisyonun uzman doktor olduğu görülüyor. Uzman doktor pozisyonunu ise sırasıyla doktor/hekim, hemşire, tıbbı tekniker ve hasta ilişkileri görevlileri takip ediyor.

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, sağlık sektörünün ilan sayılarının, son iki yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının, kriz öncesi rakamların aşıldığı anlamına geldiğini belirterek, "Sağlık sektöründen gelen ilanlarda Temmuz 2009'dan sonra gözlenen azalma; Aralık 2009'da bir önceki aya göre yüzde 31, yıla göre yüzde 5'lik artış ile sona erdi. Ocak'ta ise Aralık'a göre küçük oranda bir azalma görülen sektörde Şubat ayı içinde rekor bir artış yaşandı" dedi.

Kariyer.net aday veritabanında bulanan yaklaşık 100 bin sağlık çalışanının yüzde 65'ini kadınlar oluşturuyor. Sağlık çalışanlarının yaş dağılımları incelendiğinde ise en kalabalık kesimi yüzde 42'yle 26-30 yaş arası adaylar oluşturuyor. Bunu, yüzde 27'yle 31-40 yaş arası ve yüzde 25'le 21-25 yaş arası çalışanlar takip ediyor.

Kariyer.net aday veritabanındaki sağlık çalışanlarının deneyim durumları incelendiğinde ise 1-4 yıl arası deneyimliler yüzde 41'lik oran ile ilk sırada yer alıyor. 5-10 yıl deneyime sahip olanlar ise yüzde 31'lik oran ile ikinci sırada bulunuyor. Ayrıca 11-20 yıl arası deneyime sahip olanlar yüzde 10 ile azımsanmayacak bir çoğunluğu oluşturuyor. İş deneyimi olamayan adayların oranı yüzde 4'te kalırken, 21 yıldan fazla deneyime sahip olanların oranı yüzde 2'yi buluyor.