BIST 10.260
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.395,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pamuğun geleceği Adana'da tartışılacak

Ulusal Pamuk Konseyi'nce düzenlenen "Pamukta İstikbal Arayışı" ervesi pamuğun merkezinde.

Abone ol

Ulusal Pamuk Konseyi'nce düzenlenen “Pamukta İstikbal Arayışı” konulu 1. Ulusal Pamuk Zirvesi, 27 Mart Cumartesi günü Adana Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı ve İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, zirvede, tekstil sektörünün bütün aktörlerinin bir araya geleceğini belirterek, tekstilin köşe taşlarının toplanacağı zirvede, sektörün her alanında yaşanan sorunları topluca ortaya koyup, çözüm önerileri geliştirme fırsatı yakalanacağını kaydetti.

Dünyanın en kaliteli pamuklarından birinin üretildiği Türkiye'de, son yıllarda reel olarak girdi fiyatları artarken, pamuk fiyatlarının gerilemesinin üretim miktarının düşme trendine girmesine neden olduğunu ifade eden Kocagöz, buna bağlı olarak ithalatın da arttığını ifade etti.

Kocagöz, dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'de tarım ve tekstil-konfeksiyon sektörünü yoğun şekilde etkilediğini vurgulayarak, “Sektör, düşük prim, girdi fiyatlarındaki yükseklik, ithalat gibi sorunlardan olumsuz etkileniyor. Pamuk ve tekstil sanayini teşvik için özel destekler geliştirilmeli ve sektör üzerindeki vergi, sigorta ve enerji yükleri hafifletilmeli” dedi.