BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Elektrik üretimini görerek öğrendiler

Bursa'da Dumlupınar Anaokulu öğrencileri elektrik üretiminin nasıl gerçekleştirildiğini görerek öğreniyor.

Abone ol

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Dumlupınar Anaokulu öğrencileri elektrik üretiminin nasıl gerçekleştirildiğini görerek öğreniyor.

Suyu Uludağ'dan gelen okul bahçesindeki kuyudan faydalanan okul yönetimi, Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Sinan Aktaş'tan da yardım alarak bir su tribünü oluşturdu. Kuyudan çıkan suyu bu tribüne ulaştırarak elektrik üretmeye başladı. Minik öğrenciler de elektriğin bu yöntemle nasıl üretildiğini öğrenme fırsatı buldu.

Okul öncesi çağında yaşayarak ve uygulayarak öğrenmenin çok önemli olduğunu ifade eden Dumlupınar Anaokulu Kardelenler sınıfının öğretmeni Şule Özdarçın, okulda bunun güzel bir örneğinin sergilendiğini belirtti. Öğrencilerin elektriğin nasıl üretildiğini uygulamalı olarak öğrendiklerini anlatan Özdarçın, bunun onlar için aynı zamanda eğlenceli olduğu olduğunu söyledi.

Okul öncesi eğitim döneminin insan yaşamında önemli bir yeri olduğunu belirten Dumlupınar Anaokulu Müdürü Sevgi Battalbey, "Okul bahçesinde suyu Uludağ'dan doğal yollarla gelen bir su kuyumuz var. Biz de bu suyu değerlendirmek istedik. Elektrik üretebileceğimizi düşündük. Öğrencilerimizin, okul öncesi eğitimde fen ve doğa çalışmaları kapsamında su enerjisinin elektrik enerjisine nasıl dönüştüğünü yaşayarak, görerek ve uygulayarak öğrenmelerini istediğimiz için de böyle bir çalışma yaptık." dedi.