BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kendi okuyamadı ama binlerce kişiyi okuttu

İlkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen hayırsever işadamının yaptırdığı fakülte her yıl 5 bin öğretmen yetiştiriyor.

Abone ol

İlkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu'nın yaptırdığı ve 30 milyon TL'ye maal olan eğitim fakültesi her yıl 5 bin öğretmen adayı yetiştiriyor.

İlkokulu bitirdikten sonra eğitimine devam edemeyen işadamı Ahmet Keleşoğlu, bugün Türkiye'nin en büyük ecza deposuna sahip olmasının yanı sıra eğitime verdiği destek milyonlarca lirayı geçti. Babasının kendisine ticarete atılması yönündeki telkinleriyle küçük bir ecza deposu ile başladığı ticari yaşamına, bugün 5 bin kişinin çalıştığı şirketin başkanı olarak devam ettiriyor.

"Dönemin şartları gereği ben okuyamadım" diyen Ahmet Keleşoğlu, her yıl 5 bin öğretmen adayının mezun olduğu bir fakülteyi Konya'ya kazandırdı. Kendini eğitim hizmetlerine adayan Keleşoğlu, Selçuk Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültesi'nin binasını yaptırıyor. Yaklaşık maliyeti 30 milyon TL olan yatırımın tamamlanmasıyla birlikte her yıl 5 bin öğretmen adayı buradan mezun olacak. Türkiye'nin 30 üniversitesinden daha büyük bir alana kurulan Eğitim Fakültesi'ne Ahmet Keleşoğlu ismi verildi. Toplam 56 bin metrekare inşaat alanına sahip olan ve 4 bloktan oluşan fakülte binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı. Dönemin şartlarında okuma şansım bulamadığını ifade eden Keleşoğlu, "İlkokuldan sonra eğitimimi sürdüremedim. Bu açığımı kitap okuyarak kendimi yetiştirmeye çalıştım. Kazandığımı Türkiye'nin geleceği olan çocukların eğitimine adamaya çalıştım. Bugüne kadar verdiğim destekler bundan sonra da devam edecek." dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan eğitim gönüllüsü hayırsever iş adamının her türlü övgüye layık olduğunu anlattı. Selçuk Üniversitesi'nin kuruluşundan itibaren en büyük katkıyı Ahmet Keleşoğlu'nun verdiğini dile getiren Rektör Okudan, "Hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu'na teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Üniversitemiz adına, Konya halkımız adına iş adamımıza teşekkür ediyorum. Günün şartları gereği eğitim hayatını sürdürememiş. Ancak hayatını eğitime, bilime adamış. Benim gözümde hayat profesörüdür kendisi." dedi.

FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLDİ

Eğitime yatırımları milyon dolarları bulan Ahmet Keleşoğlu'na Selçuk Üniversitesi senatosu da duyarsız kalmadı. Keleşoğlu'na, Selçuk Üniversitesi tarafından ''Eğitim Bilimleri'' dalında fahri doktora unvanı verildi.

İşadamı Keleşoğlu'nun yaptığı bazı eğitim yatırımları şunlar: "Ümraniye Sarıgazi'de Selçuk Ecza Deposu 50. Yıl İlköğretim Okulu arsa bağışı ve 32 derslikli ilköğretim okulu yapımı, Nezahat-Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu, Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi, Hafize Özkal İlköğretim Okulu ve 36 derslikli ek bina ve spor salonu, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi derslikleri ve laboratuvarının yenilenmesi, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Multimedya ve Araştırma Merkezi yapımı ve bilgisayar donanımı, Sarıgazi Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu ek derslik yapımı ve dersliklerin donanımı, SHÇEK bünyesinde yetiştirme yurtları ve çocuk yuvalarına ecza deposu temini, Konya Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi yapımı."