BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.394,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beyoğlu Belediyesi'nden yeni kampanya

Beyoğlu Belediyesi, “Her atık çöp değildir, yarınlar çöpe gitmesin" başlığıyla bir kampanya başlattı.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi, 40 bin öğrencinin okuduğu ilçede daha sağlıklı bir çevrede yaşayabilmek ve gençlere çevre bilincinin aşılanması amacıyla dev bir kampanya başlattı. Bu kampanya çerçevesinde kağıt, plastik, metal ve cam atıklar evden, okuldan, işyerinden ve sitelerden düzenli olarak belediye ekipleri tarafından toplanacak.

“Her atık çöp değildir, yarınlar çöpe gitmesin” sloganıyla startı verilen kampanya Muallim Cevdet İlköğretim Okulu’nda yapılan törenle başladı. Törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Balcı, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Okul korosunun seslendirdiği şarkıların ardından öğrenciler, folklor gösterisiyle de izleyenleri büyüledi.

EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYANA ÖDÜL BİLGİSAYAR

Beyoğlu Belediyesi’nin çevre bilincini geliştirmek amacıyla Beyoğlu Muallim Cevdet İlköğretim Okulu’nda düzenlediği ödüllü atık pil toplama kampanyasında 5 bin adet atık pil toplandı. Yarışma sonunda ise bilgisayar almaya hak kazanan öğrenci yapılan kura çekimiyle belirlendi. Abdullah Taşer adlı minik öğrenci hediye bilgisayarını Başkan Demircan’ın elinden aldı.

ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜ ÖĞRENCİLER BENİ GURURLANDIRDI

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çevre gönüllüsü 5 öğrenci öğretmenleriyle birlikte beni ziyarete geldi. Çevreye duyarlı bu öğrenciler, atık pil toplama kampanyasında kullanılmak üzere benden ambalaj atık ve pil atık kutuları istedi. Ben de bu projelerini büyük bir gururla ve memnuniyetle kabul ettim. Böyle bir projeyi düşündükleri için kendilerine teşekkür ediyorum. 5 kardeşimizi buradan kutlamak istiyorum. Bu işi planlamış olmaları beni çok mutlu etti” dedi. Belediye çalışmalarında temizliğin ilk sırada yer aldığına dikkat çeken Başkan Demircan, “Çocuklarımıza ve gençlerimize çevre bilincini aşılamak için çalışmalara devam edeceğiz. Çevre konusunda yeni projeleri de gençlerimizden bekliyoruz” diye konuştu. Başkan Demircan, projeyi oluşturan Furkan Uzun, Damla Gümüş, Yağmur Gümüş, Derya Erçelik, Zülal Dilruba Şirin adlı öğrencilere de hediye takdim etti.