BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Finansbank ekolojik takipte...

Finansbank'ın katkılarıyla, tüketim alışkanlıklarını değiştirmeyi amaçlayan www.ekolojikayakizim.org yayına girdi

Abone ol

WWF-Türkiye tarafından hazırlanan ekolojikayakizim.org, tüketim alışkanlıklarında gerçekleştirilen küçük değişikliklerin gezegenimiz için büyük farklar yaratacağından hareketle doğal kaynaklar üzerindeki tahribatı azaltmayı hedefliyor.

Finansbank ve WWF-Türkiye, iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekmek ve bireylere kendi sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla yeni bir proje başlattı. Banka olarak çevreye olan duyarlılığını geniş kitlelerle paylaşmayı ve çalışmalarının çarpan etkisini arttırmayı hedefleyen Finansbank, ekolojikayakizim.org sitesiyle insanla doğanın uyum içinde olduğu bir gelecek için farkındalık yaratacak.

Ekolojikayakizim.org web sitesinde, kullanıcıların tüketim alışkanlıkları ve etkilerini hesaplayabilmesi için ev, seyahat, gıda ve diğer alanlardaki tüketim alışkanlıklarına ilişkin sorular yer alıyor. Kullanıcılar, soruları yanıtlayarak, doğal kaynaklara yönelik taleplerinin etkilerini gösteren ekolojik ayak izlerini öğreniyor.

Bireylerin tüketim alışkanlıklarını değiştirerek doğa üzerinde oluşan baskı ve tahribatı azaltmaya destek olması hedeflenen site, kullanıcılara ekolojik ayak izlerini azaltabilecekleri ipuçları da sunuyor.

Doğal Habitat ve ekosistemlerdeki insan etkisini izlendiği bir yol olan ekolojik ayak izi, kullanılan doğal kaynakları ve üretilen çöpleri bertaraf etmek için gerekli olan kara ve su ihtiyacını ölçümlüyor.