BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Zorlu Enerji'ye STK'dan çevre ödülü

Zorlu Enerji Doğa Savaşçıları Derneği ve İstanbul Çevre Konseyi tarafından verilen çevre ödüllerini aldı.

Abone ol

 Zorlu Enerji'nin, 2010 yılının ilk yarısında tamamını devreye alacağı Gökçedağ Rüzgar Santrali, "doğa, çevre ve hayvan haklarına saygılı yatırım" kategorisinde Doğa Savaşçıları Derneği ve Derneğin üye olduğu İstanbul Çevre Konseyi tarafından verilen çevre ödüllerini aldı.

Zorlu Enerji'den yapılan açıklamaya göre, Gökçedağ Rüzgar Santrali, sosyal ve ekolojik çevrenin korunması konusundaki duyarlılığı nedeni ile, Türkiye'nin dört bir yanından belirlenen yüzlerce aday arasından ödülü almaya hak kazandı.

Ödülü Türk sinemasının tanınmış ismi Tamer Yiğit'ten alan Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa yaptığı açıklamada, enerji sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak, çevre koruma bilincini yaygınlaştırmanın öncülerinden Doğa Savaşçıları Derneği ve İstanbul Çevre Konseyi tarafından ödüllendirilmekten onur duyduklarını söyledi. Zorlu Enerji Grubu olarak çevreyi gelecek nesillere aktarılacak bir emanet olarak gördüklerini belirten Murat Sungur Bursa, sözlerine şöyle devam etti:

"Yatırımlarımızda sürdürülebilirlik ilkesini benimseyerek yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji üretimini ön planda tutuyoruz. Toplumsal sorumluluğumuz gereği daha yaşanılır bir dünya yaratmak için çevre bilincinin geliştirilmesini, çevre ve doğal kaynakların korunmasını temel alan bir çevre yönetim sistemini benimsiyoruz"

"GÖKÇEDAĞ RES GOLD STANDARD'I ALAN DÜNYANIN EN BÜYÜK PROJESİ"
Zorlu Enerji, Gökçedağ RES için EcoSecurities Group ile 2008 yılının Ocak ayında, Karbon Emisyon Satış Sözleşmesi imzaladı. Zorlu Enerji, yılda yaklaşık 500.000 MWh elektriği sıfır CO2 salımıyla üretecek olan Gökçedağ RES ile enerji sektöründe çevre dostu bir yaklaşımın öncülüğünü yapıyor.

Gökçedağ RES, Karbon Emisyon Satış Sözleşmesi sonrasında geçen iki yıl içinde Gold Standard kriterlerini tamamladı ve Gönüllü Emisyon Azaltımı piyasasında Gold Standard ile tescil edildi. Gold Standard, projeleri onaylamak için, projenin sosyal ve çevresel etki analizi, bu etkilerin ve projeden beklentilerin yerel paydaşlarla değerlendirilmesi, verilerin dokümantasyonu ve projenin bağımsız bir kuruluş tarafından onaylanması gibi aşamalardan oluşan bir süreci şart koşuyor.

Gold Standard sertifikasını alan dünyanın en büyük projesi olma özelliğini taşıyan Gökçedağ RES, sıfır CO2 salımıyla üretim yaparak, yılda 300 bin ton karbondioksit eşdeğeri cinsinden seragazı azaltımı sağlayacak.