BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belgesel sinema günleri sürüyor

Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile düzenlediği “Bir Belgesel Bir Gazeteci Çay ve Simit” günleri sürüyor.

Abone ol

Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile düzenlediği “Bir Belgesel Bir Gazeteci Çay ve Simit” günlerinin yedincisinde, Tülay Akça'nın yönetmenliğinde çekilen “Katip Çelebi” adlı belgesel gösterilecek. 24 Mart 2010 Çarşamba günü, Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu'nda gerçekleştirilecek geceye tarihçi ve yazar Orhan Koloğlu da eşlik edecek.

BELGESEL HAKKINDA

Prof. Dr. Halil İnalcık onu, “Osmanlı modernleşmesinin öncülerinden” olarak tanımlıyor. Bu şaşırtıcı bilim adamının ilginç hikâyesi, sadece konunun uzmanlarına değil, hakkında hiçbir şey bilmeyenlere de döneminden günümüze dair pek çok şey söylüyor. Bu sebeple belgesel “Kâtip Çelebi’yi neden tanımalıyız” sorusunu merkezine alıyor ve cevabı aramak üzere çıkılan bu yolculuğa sizi de davet ediyor.

Belgesel; bibliyografya, coğrafya, biyografi, tarih gibi pek çok alanda sayısız eser veren, ünlü Keşfuz Zunun’u uluslararası bilim çevrelerinde en çok alıntı yapılan eserlerden biri olarak anılan bu bilim adamının günümüzde neden hâlâ incelendiğini, bu hikâyeden bize kalanın ne olduğunu araştırıyor. Çekimleri Amerika’da ve Türkiye’de gerçekleştirilen belgeselde, aralarında Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Prof. Cornell Fleischer, Doç. Gottfried Hagen gibi isimlerin de bulunduğu çeşitli bilim adamları görüşleriyle yer alıyor. Belgesel, bu isimlerle birlikte Kâtip Çelebi’nin geçmişten günümüze izini sürüyor, onu tanımaya ve anlamaya çalışıyor.