BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Okul yerine alışveriş merkezi

Van İl Özel İdaresi 6 katlı hizmet binasını ve bir ilköğretim okulunu alışveriş merkezi yapmak üzere kat karşılığı ihaleye çıkarıyor.

Abone ol

Mülkiyeti Van İl Özel İdaresi’ne ait Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan 6 katlı hizmet binası ve Atatürk İlköğretim Okulu binası Alışveriş Merkezi (AVM) yapılmak üzere kat karşılığı ihaleye çıkarılıyor.

Şerefiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdaresi’ne ait 6 katlı hizmet binası ve Atatürk İlköğretim Okulu 4.662,60 metre kare alan üzerine kurulu.

İşin muhammen bedelinin 58 milyon 084 bin 280.00 TL olduğu bildirilen hizmet binası yerine kat karşılığı yapılacak olan Alışveriş Merkezi ihalesinin 21 Nisan 2010 günü saat:13:00’da İl Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacağı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada; ihaleye girecek şahıs ve firmaların yapılacak olan AVM projesini görmek için İl Özel İdaresi Emlak İstimlak Müdürlüğü’nde görevli Mimar tarafından bilgi verileceği belirtilirken, ihale ile ilgili bazı esaslar ise şu şekilde “İhale kapalı zarfa usulü yapılacak.

Kanunlar gereği açıklanan teminatların istekliler tarafından Van İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne zorunlu olarak yatırılması, İhaleye girecek olanlar inşaatın %50’sini idareye peşinen vermiş kabul etmiş olacaklar. Ayrıca ihalede artı verilecek peşinatta da yarışacaklar” denildi.