BIST 10.248
DOLAR 32,30
EURO 34,75
ALTIN 2.393,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İmece usulüne örnek köy

Burdur'un Kemer ilçesine bağlı Kayı köylüleri imece usulüyle toplu sağım ünitesi kurmak için harekete geçti.

Abone ol

Burdur'un Kemer ilçesine bağlı Kayı köyünde, birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan imece hala uygulanmaya devam ediliyor.

Muhtarın köy hoparlöründen anons etmesiyle toplanan Kayı Köylüleri, beraber çalışarak köyün bütün işlerini görüyor.

Muhtar Osman Arslan, köylülerin birlik ve beraberlik içinde çalıştığını, yapılacak işlerde 7'den 70'e herkesin toplu hareket ettiğini söyledi.

Tarlaların sulama zamanı yaklaşırken, imece usulüyle yaklaşık 3,5 kilometre olan sulama arıklarını temizleyerek hazır hale getirdiklerini belirten Muhtar Aslan, Burdur Orman Müdürlüğü'nün verdiği bin fidanın dikimi, Kemer Yaylası'ndan köye gelen 28 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattı ve köye yapılacak sulama göleti için bozuk yolların tesviyesini de imece usulü yaptıklarını bildirdi.

Muhtar Aslan, ''Biz köyümüz için birlikte çalışmaktan zevk duyuyoruz'' dedi.

Sabah muhtarın köy hoparlöründen anons etmesiyle toplandıklarını ve yapılması geren işleri elbirliğiyle yapmaya başladıklarını belirten Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Eryılmaz da, şimdi de köye toplu sağım ünitesi kurmaya başladıklarını bildirdi. Birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını vurgulayan Eryılmaz, bir ay sonra ineklerin bu merkezde sağılmaya başlanacağını anlattı.