BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yılın belediye başkanı İzmir'den

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Türkiye'de Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı" seçildi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) ve Özel Kalem Dergisi tarafından, "Türkiye'de Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı" seçildi.

Ankara'da yapılan İZDER 9. Türkiye'de Yılın Adamları ve Kuruluşları ödül törenine, Kocaoğlu adına Başkan Vekili Sırrı Aydoğan aldı. İstanbul'daki İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Özel Kalem Dergisi 2. Yerel Yönetim Ödülleri törenine ise Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser katıldı. Başkan Kocaoğlu burada, Ekolojik Planlama Kategorisi'nde "Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı" seçildi. Bu dalda Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da ödül aldı. Başarılı İşbirliği Kategorisi"nde ise Karaburun Belediye Başkanı H.Serdar Yasa ve Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ortak ödüle layık görüldü.


PROJELER YARIŞTI

Prof. Dr. Cevat Geray başkanlığında Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Bilenser, Sadun Emrealp, Prof. Dr. Hasan Ertürk, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Yrd. Doç. Dr. Sırma Turgut, Prof. Dr. Handan Türkoğlu'ndan oluşan seçici kurul, yüzlerce proje arasından 24 tanesini seçti. "Eğitim Sağlık ve Toplumsal Etkinlikler", "Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması", "Kentsel Dönüşüm Projesi", "Ekolojik Planlama, Turizmi Destekleme", "Kültür ve Sanat Etkinlikleri", "Stratejik Planlama Süreci", "Kent İçi Ulaşım", "Başarılı İşbirliği", "E-Belediyecilik", "Afet Yönetimi ve Katılımcı Yönetim" kategorilerinde 5 vali ve 14 belediye başkanına ödül verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atık Pillerin (Evsel Atıklardan) Ayrı Toplanması ve Bertaraf Edilmesi Projesi ile ödüle layık görüldü.