BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İran sınırının sağlık bekçileri

Van'ın Saray ilçesine bağlı Örenburç köyü sağlık ocağı personeli Türkiye-İran sınırındaki köyde sağlık taraması yaptı.

Abone ol

Van'ın Saray ilçesine bağlı Örenburç köyü sağlık ocağında görevli personel, Türkiye-İran sınırındaki Koçbaşı köyünde sağlık taraması yaptı.

Türkiye'nin doğu sınırındaki son sağlık merkezi olan Örenburç Sağlık Ocağında görev yapan 2 doktor, 3 hemşire ve 2 sağlık memuru, Örenburç ve çevresindeki 15 köydeki vatandaşlara sağlık hizmeti sunuyor.

Her ay düzenli olarak sınır köylerinde sağlık taraması yapan personel, zor iklim ve coğrafi şartlara rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

Sorumluluk sahalarındaki tüm köylere imkanlar dahilindeki sağlık hizmetini ulaştıran ekip, havaların ısınmasıyla İran sınırındaki Koçbaşı köyünde de sağlık taraması yaptı.

Köy meydanında, vatandaşlara megafonla çağrıda bulunan sağlık ekibi, Koçbaşı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde toplananları tek tek muayene etti. 120 haneli köydeki hasta ve hamileler ile bebekleri tedavi eden sağlık ekibi, çocuklara da gerekli aşıları yaptı.

Sağlık ekibi, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından hastanede tedavi olması gereken vatandaşları da Özalp Devlet Hastanesine yönlendirdi.