BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

"Köprüdekiler" ödülü kaptı

21. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ödül kazanan çalışmalar belirlendi. En İyi Film ödülünü "Köprüdekiler" filmi aldı

Abone ol

Halkbank sponsorluğunda gerçekleştirilen 21. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin ulusal uzun, kısa ve belgesel film yarışmalarında ödül kazananlar, Ankara'daki bir restoranda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Buna göre, Ertan Yılmaz, Mahir Günşıray, Tayfun Pirselimoğlu, Fırat Yücel ve Hasan Ali Toptaş'tan oluşan Ulusal Uzun Film Yarışması Seçiciler Kurulu, en iyi film ödülünü Aslı Özge'nin "Köprüdekiler" filmine verdi.

Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan'ın "İki Dil Bir Bavul" filmi Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü'ne layık görülürken, "11'e 10 Kala" filmiyle Pelin Esmer - En İyi Yönetmen, "Başka Dilde Aşk" filmindeki rolüyle Saadet Işıl Aksoy - En İyi Kadın Oyuncu, "Başka Dilde Aşk" filmindeki rolüyle Mert Fırat - En İyi Erkek Oyuncu, "Büyük Oyun" filmindeki performansıyla Selen Uçar - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, "Kara Köpekler Havlarken" filmindeki rolüyle Volga Sorgu - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildi.

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü, Pelin Esmer'in senaryosunu yazdığı "11'e 10 Kala"ya, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü "Başka Dilde Aşk" filmindeki görüntü yönetimiyle Hayk Kirakosyan'a, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü "11'e 10 Kala" filmindeki sanat yönetimiyle Naz Erayda'ya, En İyi Özgün Müzik Ödülü "Büyük Oyun" filmindeki müzik anlayışıyla Sabri Tuluğ Tırpan'a ve En İyi Kurgu Ödülü, "Köprüdekiler" filmindeki kurgu anlayışıyla Aylin Zoi Tonel, Vessela Martschewski ve Christof Schertenleib'e verildi.

Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü'nü "Büyük Oyun" filmindeki rolüyle Suzan Genç, Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü'nü, "Kara Köpekler Havlarken" filmindeki performansıyla Cemal Toktaş, Umut Veren Yeni Yönetmen Ödülü'nü "Orada" filmiyle Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu, Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı Ödülü'nü "Başka Dilde Aşk" filmiyle İlksen Başarır ve Mert Fırat aldı.

Seçici Kurul ayrıca, Seçici Kurul Özel Ödülü'nü Mehmet Bahadır Er ve Maryna Gorbach'in yönettiği "Kara Köpekler Havlarken" ile İlksen Başarır'ın yönettiği "Başka Dilde Aşk" filmlerine vermeyi uygun gördü. Seçiciler Kurulu Oyunculuk Özel Ödülü ise "Köprüdekiler" filminin oyuncuları Fikret Portakal, Murat Tokgöz, Umut İlker ve Cemile İlker'e verildi.

Kısa film yarışması

Kurmaca, deneysel ve canlandırma kategorilerinde düzenlenen Ulusal Kısa Film Yarışması'na katılan filmler, Cemal Erez, Ozan Açıktan, Şenay Aydemir, Gerard Labady ve Mutlu Parkan tarafından değerlendirildi.

Kurmaca ve canlandırma dallarında 10'ar, deneysel dalda ise 8 film olmak üzere toplam 28 filmin yer aldığı yarışmada; Hakan Ömer Zorka'nın yönettiği "Meret" kurmaca dalda en iyi film ödülüne; İlhami Kapıcı'nın yönettiği "Uçurtma" deneysel dalda en iyi film ödülüne; Ayçe Kartal'ın yönettiği "Malfunction" ise canlandırma dalında en iyi film ödülüne layık görüldü.

Bu filmlerle birlikte Seçici Kurul, Gökhan Okur ve Deniz Tarsus'un "Dalga Teorisi" filmine Seçiciler Kurulu Özel Ödülü verdi. Profesyonel ve Amatör kategorilerde gerçekleştirilen Ulusal Belgesel Film Yarışması'na katılan filmler, Özgür Şeyben, Hakan Aytekin, Mutlu Binark, Yaprak İşçibaşı ve Hacı Mehmet Duranoğlu'ndan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Amatör Kategoride, Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy'un yönettiği "Duvar" birinci, Yeliz Karakütük'ün yönettiği "Romeyika'nın Türküsü" ikinci, Berrak Samur'un yönettiği "Bağdat" üçüncü oldu.

Profesyonel kategoride Seçiciler Kurulu, Çayan Demirel'in yönettiği "5 Nolu Cezaevi: 1980-84" filmini birinciliğe, Meltem Öztürk ve Hülya Karcı'nın yönettiği "Eylül Çocukları" filmi ikinciliğe ve Kazım Öz'ün yönettiği "Son Mevsim Şavaklar" filmi üçüncülüğe layık gördü.

Bu arada, Sinema Yazarları Derneğinin ödülü "Kara Köpekler Havlarken" filmine verildi. Kazananlara ödülleri, yarın Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda düzenlenecek törenle verilecek.