BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK ile ilgili vahim iddia!

İddia Alman Focus dergisine ait. Olaylar Berlin'de başlıyor, Kuzey Irak'ta bitiyor. Arada işin içine MİT de giriyor.

Abone ol

"Berlin'de bir çete 110 boş Alman pasaportunu çaldı. Çalınan pasaportlar Kuzey Irak'taki PKK üyelerini kaçırmak için kullanılacaktı. MİT de çetenin içine sızdı."

Bu çarpıcı iddiaları ortaya atan Almanya'nın saygın haber dergilerinden Focus. Habere göre, MİT de çetenin içine sızdı. Ardından Alman istihbaratı devreye girdi, soruşturma gizlice yürütüldü.

Focus dergisi, haberini, "Müller" kod adlı bir istihbaratçının polise verdiği bilgilere ve Ferdi K. isimli Türk zanlı hakkında açılan davaya dayandırdı.

Çete soygunu Temmuz 2009'da, Berlin'deki bir yabancılar dairesi ve iki nüfus müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Paris ve Oslo'dan koordine edilen soygunda, 5 bin kaçağa belge sağlayabilecek boş doküman ve mühür çalındı.

TANESİ 5 BİN EURO'YA SATILDI
Çete, çalıntı evraklarla Kuzey Irak'taki PKK mensuplarını Avrupa'ya kaçırmayı planlıyordu. Zanlılardan Ferdi K. 'nin verdiği bilgiye göre, pasaportlar Türkiye üzerinden Kuzey Irak'a gönderildi ve tanesi 5 bin euro'ya satıldı.

Olayı haber alan MİT, evrakların izini takip edip Irak'taki yapılanmayı çözmek için çetenin içine sızdı.

Berlin Başsavcılığı olayın farkına varınca, Alman İstihbarat Teşkilatı (BND) devreye girdi ve soruşturmanın gizliliği artırıldı.

Habere göre ocak ayından bu yana, çalınan pasaportlardan 80'i bulundu. Bulunan her 4 pasaporttan biri İstanbul'a geçen yolcularda ele geçirildi.