BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Abdüllatif Şener'i bozuldular

AK Parti heyetinin Anayasa değişikliği paketi için kapısını çalacağı yerler arasında Abdüllatif Şener'in partisi yok.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, TBMM’de temsil edilmelerine rağmen, AK Parti’nin sivil anayasa konusunda kendileriyle görüşmek istememesinin devlet protokolüne aykırı olduğunu söyledi.

Şener “Başbakanın açıklamalarıyla bu anayasa taslağı nedeniyle muhalefet partileriyle görüşmeler yapılıyor. İktidar, mecliste milletvekili bulunan muhalefet partisi Türkiye Partisi ile görüşmüyor. Böyle bir randevu talebi bize ulaşmış değil. Görüşme talebinde bulunması ya da bulunmaması bizim için önemli değildir, değer verdiğimiz devlet geleneğinin, protokolünün, adabının hiçe sayılmasıdır. Devlet adabı ve geleneği olmayan bir siyasi iktidarın, devletin ve ülkenin başında olması büyük sıkıntıdır” dedi.

Sivil anayasa tartışmalarına değinen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, “Son anayasa maddelerindeki değişiklikler, iktidar partisi tarafından hazırlanmış ve Meclis’e sunulmadan önce ‘Bizim metnimiz budur, destek olun’ deniliyor. Bu kavga ve gürültü ortamında ‘Ben yaparım isteyen beğensin, isteyen beğenmesin dercesine ’ anayasa değişikliği yapılamaz” dedi.