BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Dünyanın konuştuğu fotoğraf

Maç bitmiş Hırvatlar üzgün. O an objektiflere bu görüntü takılıyor. Futbolcuları teselli eden hakem Rozetti.

Abone ol

Millilerimiz DÜn akşam oynanan çeyrek final karşılaşmasında sahadaki en büyük rakibi olan Hırvat kökenli hakem Roberto Rosetti'yi bile mağlup etmesini bildi. Rosetti'nin maç sonunda objektiflere takılan görüntüleri söze gerek bırakmıyordu.

Annesi Hırvat olan İtalyan hakem Roberto Rosetti, Türkiye-Hırvatistan maçına verilmesi İsveç medyasının da dikkatini çekti.

ANNESİ HIRVAT OLAN HAKEMİN BU MAÇA VERİLMESİ ÇILGINCA



Maçı canlı veren İsveç'in TV4 kanalı spikeri, hakemin verdiği kararlara ve kartlara yer yer tepki gösterirken, bazı kartların yersiz olduğunu ifade etti.
TV 4, sitesindeki maç yorumlarında da, "Annesi Hırvat olan bir hakemin böylesine önemli bir maçı yönetmesi çılgınca." ifadelerine yer verdi.

İsveç'in en çok satan gazetelerinden Expressen de Rosetti'nin Hırvat oyuncuyu teselli ettiği fotoğrafa yer verdi. Gazete, "Olmayacaktı ki!" manşetli haberinin üstündeki fotoğrafta Türk futbolcular birbirlerini kutlarken, maçın hakemi Rosetti de Hırvat oyunculara sarılarak onları teselli etmeye çalıştığı fotoğrafa yer verdi.



HIRVATLAR

Türkler karşısındaki en büyük yenilgilerini 1526 yılında aldılar. Osmanlının Mohaç zaferiyle birlikte Hırvatistan'ın büyük bölümünü Türk egemenliğine bıraktılar. Her geçen yüzyıl, Hırvatları başka milletlerin tuzağına düşürse de Türkler'in etkilerini topraklarında hep hissettiler. Sırbistan'a karşı verdikleri Bosna Hersek savaşında bile...

Herşey onlar için bitmişti ki bu kez de eski Sovyetler'in emparyalist etkileriyle mücadele ettiler. Çok sevmedikleri Moskova'nın etkilerini silmeleri ise epey zamanlarını aldı.



Hırvatlar, Beyaz Rusya'nın etkilerini zihinlerinden henüz silememiş olacak ki Milli Takımın tarihi çeyrek final zaferini Türkiye'ye getiren penaltıları, Rus ruletine benzettiler.

Karşılaşmanın hemen ardından Hırvat kaynaklı web sitelerinin bir çoğu; Rus ruletinin en cesur tarafı olarak gösterdikleri Türkiye'nin, tetiğe korkusuzca bastığını yazdı. Bazıları da Terim'in cesaretine hayran kaldı.

Bu yorumu yapanlar daha önce Türkiye'yi küçümseyen yorumlar yapmış, Hırvatistan'ın en önemli sitelerinden biri Rosetti'nin annesinin Hırvat olduğunu öne sürerek "12 futbolcumuz Rosetti mi olacak?" şeklinde bir iddiayı gündeme getirmişti.