BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.434,56
HABER /  SPOR

Nöbetçi golcü ipten aldı

Semih Viyana surları önünde tarihi değiştirdi. Son saniyedeki vuruşuyla Terim'i idam sehpasından çekti aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Euro 2008'de nefes kesen bir maça tanıklık ettik.. Son iki dakika kalplere zarardı. Kimse son iki dakikada yaşananlara inanamadı. Önce Türkiye, ardından Hırvatlar büyük şok yaşadı.. Ne biz ne de onlar bu maçı kolay kolay unutamaz.

SEMİH  O ANI ANLATTI

Öyle bir gole imza attı ki Türkiye'ye yarı finalin kapısını açtı. Semih maçtan sonra şunları söyledi; "Anlatılması imkansız bir saniyeydi. O anda topu önümde buldum. Allahın verdiği güçle vurayım dedim, gol olacak dedim içime doğdu. 70 milyon Türk'ün duaları ile burda mücadele veriyoruz ve Allah da yüzümüze gülüyor..."


Şu bir gerçek ki Terim çok şanslı. Bu oynadığı ikinci kumarı. Orta sahayı silip süpüren Topal'ı oyundan alması büyük riskti. O çıktıktan sonra Hırvatlar akın akın geldi kalemize. O anlarda Hırvatlar'ı Rüştü durdurdu. Kazım'ın yerine Hamit'i çekebilir böylece orta göbek boşalmamış olurdu. 

Oyunun geneline bakıldığında önceki maçlara göre organizeydik.. Arda bu kez yalnız değildi. Hamit ve Tuncay göbekten destek verdiler. Sol bekte Hakan Balta, oyundan çıkana kadar Mehmet Topal süperdi. İlk yarı sağ kanat aksadı ama ikinci yarı orası da düzeldi.  

Uzatmalar milyonları koltuklarına çiviledi. Son iki dakikada yaşananlar uzun süre unutulacak gibi değil. İki inanılmaz olay üst üste yaşandı. 119. dakikada Hırvatistan golü attığında herkes yığıldı kaldı.

Hırvatlar yarı finale tam uzanacaktı ki, araya Semih girdi.  Herşey bitti derken son atakta, son saniyede nöbetçi golcü sahneye çıktı. 3. Viyana kuşatmasını bozgundan zafere çevirdi. Terim'i de medya cellatlarının elinden aldı. Terim Semih'e ne kadar teşekkür etse azdır.

Kolay değildi son atak son toptu. Maçın kader anında son vuruşu yapan Semih tarihi bir gol attı. O golün moraliyle penaltıları geçerek Avrupa şampiyonasında ilk kez yarı finale yükseldik.