BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

MSN hırsızlık çetesini çökertti

Lüks evlerden yüklü miktarlarda para ve ziynet eşyası çalan çeteyi MSN'deki konuşmaları yakalattı.

Abone ol

Kadıköy, Feneryolu, Kozyatağı, Bağdat Caddesi, Bostancı, Göztepe ve Suadiye gibi semtlerdeki evlere girerek çelik kasaları soyan ve ziynet eşyalarını çalan çete çökertildi.

Bir çete üyesinin verdiği bilgilerden yola çıkan Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı hırsızlık ekipleri yaklaşık 3 ay süren bir çalışma başlattı.ıÜü Çete üyelerinin MSN'de yaptığı konuşmaları takibe alan polis , 7 kişilik çetenin lideri Osman B. ( 27) ile Emrah İ. ( 20), Ali B. (19 ), Vedat K. (32), Recep İ. (21) ve Kerim D. (23) evlerine düzenlediği eş zamanlı baskınlarla yakaladı.

Çetenin lüks evleri takibe alarak buradan çelik kasa, ziynet eşyası ve yüklü miktarda nakit para çaldıkları belirtildi. Çetenin evlerden götürdükleri çelik kasaları ise bir çete üyesinin evinde spiral taşıyla açtıkları öğrenilirken, paralarla da uyuşturucu alemi yaptıkları bildirildi.

Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılar sağlık kontrolü için Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Çete üyeleri daha sonra Kadıköy Adliyesi'ne çıkartıldı. Olayla ilgili soruşturma derinleştirilirken, kaçarak izini kaybettiren çete üyesi Bülent G.'nin yakalanmasına çalışılıyor.

Bu arada çete üyelerinin MSN'de hangi evlere gireceklerini konuştukları ve çaldıkları malları kendi aralarında nasıl paylaştıracaklarını anlattıkları öğrenildi.