BIST 10.511
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.477,08
HABER /  GÜNCEL

Şehit fotoğrafındaki mucize

Kuzey Irak'a düzenlenen harekatta oğlunu kaybetti. İki engelli çocuğuna bakıyor. Evinde yangın çıktı. Sadece iki şey alev almadı...

Abone ol

Kuzey Irak'a 1997 yılında düzenlenen kara harekatı sırasında şehit olan er Feruz Zorlu'nun babası Mustafa Zorlu'nun Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Kayadibi Köyü'ndeki tek katlı evi, elektrik kontağından çıkan yangında tamamen kül oldu. Evde şehit Feruz Zorlu'nun fotoğrafı ile giriş kapısında bulunan Türk bayrağının yanmaması dikkat çekti.

6 çocuk babası 74 yaşındaki Mustafa Zorlu, eşi Vahide Zorlu'yla birlikte bugün öğlen saatlerinde evlerinde misafir ağırladıkları sırada torununun odada fark ettiği alevler, kısa sürede büyüyüp tüm odaları sardı. Mustafa Zorlu, eşi ve misafirler ile iki engelli çocuğunu güçlükle dışarı çıkarabildi.

BÜTÜN EŞYALAR KÜL OLDU

Kemer Orman İşletme Müdürlüğü'nden yardım isteyen köylülerin ve 3 arazözün müdahalesiyle yangın söndürülebildi.

Yangının söndürülmesinden sonra evde, 1997 yılında Kuzey Irak'a yapılan harekatta şehit olan Feruz Zorlu'nun fotoğrafı ile giriş kapısında asılı Türk bayrağının dışında tüm eşyaların yandığı görüldü. Evinin yandığını gören 68 yaşındaki Vahide Zorlu, fenalaşınca yakınları tarafından Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ŞEHİT BABASI ZORDA

Evi yanan şehit babası Mustafa Zorlu, yangının bir anda çıktığını, evin alevler içerisinde kaldığını söyleyerek, "Çok zor durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çocuklarla ortada kaldık" dedi.

DEVLET SAHİP ÇIKTI

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Irak'ın kuzeyine 1997 yılında düzenlenen harekatta şehit olan er Feruz Zorlu'nun babası Mustafa Zorlu'nun Fethiye'deki tek katlı evinin yangın sonucu kullanılamaz hale geldiğini üzülerek öğrendiğini belirterek, "Kaymakamımıza talimat verdim devlet şehidinin ailesine sahip çıkacak" dedi.