BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Alevler Manavgatı sardı

Antalya'da makilik alanda başlayan yangın büyüyor. Alevler yerleşim bölgesine kadar genişledi.

Abone ol

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesi yakınlarında başlayan orman yangınının yayılma hızını kesti. Bu arada öğle saatlerinde doğru Göynük Kanyonu'nda baylayan yangın söndürme çalışmaları ise sürüyor. Yetkililere göre Göynük'teki yangın bir iki gün sürebilir.

Manavgat Kaymakamlığına da vekalet eden Serik Kaymakamı Selami Altınok, yaptığı açıklamada, yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin yanı sıra yerden de çok sayıda iş makinesi ve arozözle yangına müdahale edildiğini söyledi. Kaymakam Altınok, ''Şimdilik yerleşim birimlerinin boşaltılması söz konusu değil. Fazla bir sorun görünmüyor. Rüzgar bir aksilik yaratmazsa, bizi yanıltmazsa yangını kısa sürede söndürebileceğiz. Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan yangın bölgesinde çalışmaları bizzat yönlendiriyor. Bu konuda deneyimli arkadaşlarımızın görüşüne göre, yangını birkaç saat içerisinde kontrol altına alabiliriz'' dedi.

GÖYNÜK YANGINI GÜNLERCE SÜREBİLİR
Orman Bölge Müdürü Kaşan, Göynük Kanyonu'ndaki yangına da bir helikopterle müdahaleye devam edildiğine değinerek, şu bilgileri verdi:
'''Göynük'teki yangın, geçen yıl Kaş ilçesine bağlı Kemer köyünün kuzeyindeki Kıbrıs Deresi'nde çıkan yangına benziyor. Kanyon içerisinde yıllardan beri biriken odunların yanması günlerce sürebilir. Çok sarp olan kanyona girilemediği için yıllardan beri kırılan dallar, devrilen ağaçlar burada ciddi bir birikim yapmış. Bu odunlar yanmaya devam ediyor. Bu odunların söndürülmesi kolay değil. Dolayısıyla bu bölgede söndürme çalışmaları uzun zaman alacak. Ancak, yangının genişlemesi durduruldu. Kanyon içerisine hapsedildi.''

YENİ BİR YANGIN İHBARI
Bu arada, Antalya merkeze bağlı Gaziler köyü yakınlarındaki ormanlık alanda da yeni bir yangın çıktığı ihbarı geldi. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin bir bölümü bölgeye yönlendirildi.