BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kışlaya görüntülü telefon

Artık askerler de görüntülü konuşabilecek... Kışlalara görüntülü ankesörler yerleştirilecek...

Abone ol

Türk Telekom (TT) Gaziantep İl Yöneticisi Muhammet Katmer, işitsel engelliler ile askerler için en iyi teknolojik ürünün videofon olduğunu belirterek tüm kışlalara görüntülü ankesörler yerleştireceklerini söyledi.

Videofon ile e-posta, video ve fotoğraf çekimi yapılabildiğini bildiren Katmer, “Görüntülü telefon görüşmesi de yapmak mümkün. Cep telefonlarındaki polifonik sesler, resimler ve değişik ekran ara yüzleri de bu makinede bulunuyor” dedi.

Yeni kampanya ile aslında bu bilgisayarın satışını yaptıklarını anlatan Katmer, makineyi satın alan ve evinde internet bağlantısı bulunan kişilerin ücret ödemeden ayda 3 bin dakika telefon konuşması ve dakikası 11.2 Ykr’den görüntülü telefon görüşmesi yapabildiğini söyledi.

Katmer, şöyle konuştu:

“İşitme engelliler ile askerler için en iyi teknolojik ürün videofon. Bu cihaz sayesinde işitme engelliler de teknolojiyi kullanabilecek. Görüntülü ankesör üretimine başlandı ancak henüz dağıtımı yapılmadı. Tüm askeri birliklere görüntülü ankesörler koyacağız. Bu ankesörler her ilde kurulacak. Anne-babalar askerdeki oğlunu telefonla aradığında, onu rahatlıkla görme imkanına kavuşacak. Gerek işitsel engelliler gerekse asker ve aileleri için bu proje çok güzel bir projedir.”