BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  SAĞLIK

Dr. Serdar Savaş 'virüs bulaştırma partisi olur. Mutlaka ertelenmeli” dedi

Dr. Serdar Savaş, koronavirüs sürecinde yapılan merkezi sınavlara ilişkin “Çocuklar beni arıyorlar, mesajlar, mektuplar yazıyorlar. Ağlıyorlar. Ölmekten değil bu virüsü anneme babama bulaştırmaktan korkuyorum diyorlar. Bu sınav virüs bulaştırma partisi olur. Mutlaka ertelenmeli” dedi.

Abone ol

Yaklaşan merkezi sınavların koronavirüs tehlikesi nedeniyle mutlaka ertelenmesi gerektiğini söyleyen Dr. Serdar Savaş, RS FM’de önemli açıklamalarda bulundu.

Savaş, "Şu anda içinde bulunduğumuz durum sürü bağışıklığı yöntemi ama bunun bilinçli olarak yapıldığını da zannetmiyorum. Hastalığın yayılmasını önlemek için alınması gereken hiçbir ciddi önlem alınmıyor. 81 İlde maskesiz sokağa çıkma yasağı olmalı. 3 hafta boyunca önce 500 bin, 1.5 milyon, ve sonra 2.5 milyon öğrenci ve aileleriyle beraber milyonlarca insanı bir araya getirerek birbirlerine bulaştırma partisi yapar gibi yaparsanız bunun adı ileri seviyede sürü bağışıklığı oluşturma davranışıdır" dedi.

Çocuklar beni arıyorlar mektup yazıyorlar

Dr. Serdar Savaş, "Bakın, bir çocuk aradı beni hocam dedem öldü, annem yakalandı nefessiz kaldı onun öldüğünü düşündüm. Hastaneye yetiştirdik. Ben ders falan çalışamadım. Allah aşkına bu sınavlar ertelensin. Hangi insan evladı bu çocuğu zorla sınava sokabilir?" ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
1920 yılında şehit olan askerlerin torunlarını arıyor
Foto Galeri 1920 yılında şehit olan askerlerin torunlarını arıyor Galeriye Gözat