BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,82
ALTIN 2.402,32
HABER /  POLİTİKA

DPde tüzük silbaştan

DP lideri Süleyman Soylu iddialı bir parti programıyla geliyor. Tüzük baştan aşağı değişiyor..

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, bugüne kadarki en iddialı parti programı hazırladıklarını duyurdu.  Tüzük silbaştan değişiyor. Soylu ayrıca Baykal ve Erdoğan'ı eleştirdi.

MENDERES'E LAYIK OLMAK

Tbarzon Zorlu Grand Otel’de partilere hitaben bir konuşma yapan DP Lideri Soylu, arkasında tek kara leke olmadan yola çıktığını ifade ederek “Sizin karşınıza tertemiz geldim. Siyaset bizim tarafımızda hiç kolay değil. Hep kaybetmeye oynarız. Ülkemiz, insanlarımız kazansın diye. Diyor ki, biz sanayici Menderes'le olduk. Eğer ülkede insanlara iş sağlayabilme imkanı sağlamışsak onu DP iktidarıyla yaşadık. Ülkemin her yanında dolaşan bir insan olarak size şunu söylemek istiyorum, bu partiyi ayağa kaldırmaz, birliği tesis etmez, partinin yeniden yönetime gelebilmesini sağlamak için büyük inancı kararlılığı ortaya koyamazsak, bize bu koltuğu bırakan Menderes’in, Bayar’ın huzuruna layık olabilir miyiz sanıyorsunuz.

DEĞERLER ÜZERİNDEN SİYASET

Türkiye'de değerler üzerinden siyaset yapılıyor. Bugün, üretim, hizmet, insanların geleceğine ait bir siyaset işleyişi yoktur. İktidar partisi ve ana muhalefet partisi bu süreci beraber taşımaktadır, aynı havuzdan beslenmektedirler. Değerler üzerinden siyaset yapıyorlar. Yaptıkları siyasette, mübarek dinimizin siyasallaşmasına, diğer tarafta laikliğin siyasallaşmasına, diğeri milliyetçiliğin siyasallaşmasına neden olmaktadır.İş yapanın eksikliği olur. Baykal öğünür durur, herhangi bir yaraya merhem olmamış herhangi bir fabrikanın temeli atmamıştır ki. Bir taraftan başbakan bir taraftar Baykal Türkiye'de bir oyun tezgahlamaktadırlar. Değerler üzerinden siyaseti ortaya koymaktadırlar.

Değerler üzerinden siyaset yapana yapmayın, yanlıştır dedik. Biz ‘sanayide olmalıyız, hizmette olmalıyız’ dedik. Biz böyle bir siyaset anlayışını ortaya koymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

PLAZA PARTİCİLİĞİ YAPMAYACAĞIZ

Türkiye’nin en büyük parti programını oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Soylu "Tüzüğü değiştiriyoruz. Siyaseti tepeden tanzim etmeye çalışanlara karşı, kendimizi milletin siyasetine teslim edeceğiz. Türkiye'yi proje üretemeyen, gerginliğe kutuplaştırmaya götüren, iktidar ve ana muhalefet partisinden Türkiye'yi kurtaracağız. Plaza particiliği yapmayacağız. Türkiye ekonomisi iyi idare edilmemektedir" şeklinde konuştu.
Soylu, daha sonra Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederken, Başkan Ergun Ata ile bir süre konuştu.