BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  EKONOMİ

Dolar rekor üstüne rekor kırıyor! Piyasalar tedirgin, 6 Ağustos dolar kuru

Doların ateşi yükseldi. Güne 6.97 seviyelerinde başlayan dolar saat 12:30'da 7.24'ü gördü... Euro ise 8,3990 liradan güne başladı. Dolar, şu dakikalarda 7.20 üstüne çıkarak tarihi rekor kırdı.

Abone ol

Doların adeta freni boşaldı. Bİrkoç gündür 7 lira seviyesini zorlayan dolar, bugün 7 liralık kretik aşığı aştı ve 7.24 liraya kadar çıktı. Eurodaki yükseliş de sürüyor. Euro da 8.60'ı aştı. Dolardaki yükseliş ne kadar sürer? İşte döviz piyasasındaki son gelişmeler...

Saat 12:30 itibariyle döviz kurları: Dolar 7.24'ten işlem görürken, euro 8:60 liradan işlem görüyor. 

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,0340 lira, Euro’nun satış fiyatı ise 8,3780 lira olmuştu.

Piyasalar tedirgin

Koronavirüs süreci öncesinde de yükseliş trendinde olan dolardaki artış engellenemiyor. Amerikan doları karşısında değer kaybeden Türk Lirası piyasaları tedirgin ediyor. 

Dolar neden yükseliyor? 

Önceki dün Londra’daki swap (döviz takası) faizlerinin astronomik seviyelere çıkmasıyla birlikte dolar/TL 7 seviyesinin altına çekilmiş hatta bazı yabancı bankalar yerli bankalara ödeyecek TL bile bulmakta zorlanmış bunun üzerine Borsa İstanbul’da hisse satmışlardı. BIST 100 endeksi bu adımların etkisiyle önceki gün yüzde 3’ün üzerinde kayıp vermişti.

ÜNLÜ & Co bilgi notunda , Londra swap piyasasına sunulan TL likiditesinin azalmasına paralel olarak swap faizlerinde yaşanan keskin yükselişin önceki gün dolar/TL'nin 6,90'ın altını test etmesini sağladığı belirtilmişti.

Swap faizi normale dönünce dolar yükselişe geçti

Tera Yatırım Ekonomisti Enver Erkan ise yabancıların önceki gün TL satışı yaparak döviz pozisyonlarını kapattığını açıklarken swap faizlerinin normale dönmesiyle Türk Lirası'nın değer kaybetmeye devam ettiğini söylemişti. Erkan, “Salı günü offshore kısa vadeli fonlama oranları yurt dışında Türk Lirası likidite sıkışıklığı nedeniyle yüzde 1000’lerin üzerini gördü. Bugün swap faizleri normalleşiyor, yüzde 20’ye doğru indi ve swap normalleşirken Türk Lirası'nın değer kaybettiğini görüyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Aklı olan altınını bozdurmasın! Gram altın 500 lirayı görecek
Foto Galeri Aklı olan altınını bozdurmasın! Gram altın 500 lirayı görecek Galeriye Gözat