BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,04
HABER /  GÜNCEL

Doktora çete tutuklaması

Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü ‘Rüzgar 4’ operasyonunda bir de doktor tutuklandı!

Abone ol

Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü ‘Rüzgar 4’ operasyonunda aranan ve hakkında tutuklama kararı çıkan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. S.A muayenehanesinde yakalandı.

Çıkarıldığı mahkeme tarafından hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevirilen Dr. S. A Manisa Cezaevi'ne gönderildi.

Manisa merkeziyle Alaşehir, Akhisar, Turgutlu, Saruhanlı ilçelerinde, İzmir'in Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde geçen pazartesi günü eş zamanlı yapılan operasyonda yakalanan 29 zanlıdan 22'si zanlı ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında 7 kişinin aranmasına başlanmıştı.
Aranan kişiler arasında bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı 54 yaşındaki Dr. S. A, önceki gün kent merkezindeki muayenehanesinde yakalanarak gözaltına alındı. Çete operasyonunda oğlu 28 yaşındaki C. N.A'nın tutuklanmasının ardından, aranan Dr. S.A'nın polis ve jandarma ekiplerinin ortak çalışmasıyla yakalandığı belirtildi. Adliyeye sevkedilen Dr. A hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildi.

Manisa’da İl Jandarma Koumtanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonu sırasında 36 zanlı hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, zorla çek senet tahsilatı yapmak, gasp, adam kaçırma, tehdit, kumar oynatma, darp iddialarıyla yakalama emri çıkarılmış, 29 kişi yakalanmış ve 22'si tutuklanmıştı. Dr. S.A'nın yakalanmasıyla birlikte çete operasyonunda yakalanların sayısı 30'a tutuklanan sayısı da 23’e yükseldi. 6 zanlının yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.