BIST 10.944
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.505,24
HABER /  GÜNCEL

Yağışlar devam edecek!

Yağış etkili olmaya devam ediyor. Akdeniz üzerinden gelen yağışların etkisi yeni haftada devam edecek.

Abone ol

Türkiye'nin batı kesimleri, orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde kalmaya devam edecek. Sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile batı Akdeniz kıyılarında etkili ve sürekli olması bekleniyor. Batı bölgelerde lodosun kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sıcaklık, Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de değişmeyecek, diğer yerlerde 2 ile 4 derece artacak. Rüzgar, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden orta kuvvette, batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

13 mart pazartesi günü:
İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Alanya ve Anamur çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların etkili ve sürekli olması bekleniyor.
Lodosun güneybatı kesimlerde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Trakya'da sağanak yağış
Trakya'daki son yağışlar, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debilerini artırdı. DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü, Bulgaristan'daki barajlarda su debilerinin yükselmesi sonucu kapakların açılarak nehirlere su bırakıldığı belirtildi.

Nehirlerin debilerinde artışın devam edeceğini söyleyen yetkililer, vatandaşların taşkın olasılığına karşı gerekli tedbirleri alması gerektiği uyarısında bulundular. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü de, üç gün boyunca yağış beklenen Edirne'de hava sıcaklığının 8.4 ile 15 derece olacağını açıkladı.

Meteorolojik uyarı:
Sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile batı Akdeniz kıyılarında etkili ve sürekli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkat! Rüzgarın yurdun batı kesimlerinde lodostan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinden, soba zehirlenmeleri ve deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kar erimelerine bağlı olarak yaşanabilecek toprak kayması, su baskını ve çığ tehlikesi söz konusu.

Çanakkale:
Balıkesir radarından alınan verilere göre, Çanakkale’nin güneyinde bulunan ve gök gürültülü sağanak yağışa sebep olan bulut kütlesinin Çanakkale il geneli ile Lapseki, Biga, Çan, Bayramiç ve Gelibolu ilçelerinde 30-40 dakika süreyle kuvvetli rüzgarla birlikte gökgürültülü sağanak yağış hadisesine sebep olması beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Muğla:
Muğla Meteoroloji istasyon Müdürlüğü, bugün ve yarın bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını açıkladı.Açıklamaya göre, beklenen etkili ve sürekli sağanakla batı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek lodosun neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması gerekiyor.

Kaynak: CNNTURK