BIST 10.392
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.408,31
HABER /  DÜNYA

Askerin şok itirafı!

ABD Irak'ta güç kaybediyor. İngiliz bir askerin yaptığı açıklamalar İngiltere'ye sarstı! İşte şok açıklamalar...

Abone ol

İngiliz SAS komandosu Ben Griffin, Amerikan diplomasisine hizmet etmemek için Irak'a ikinci kez gitmediğini ve ordudan istifa ettiğini gazetede anlattı. Irak görevini niçin reddettiğini Sunday Telegraph'a uzun uzun anlatan Griffin, Amerikan askerlerinin Irak'taki davranışlarını sert dille eleştirdi.

Amerikalıların Iraklıları ''aşağılık insanlar'' olarak gördüğünü söyleyen eski SAS komandosu, ''Amerikan askerleri ikiye ayrılabilir: Sırf Iraklıları öldürmeye gelenlerle üniversite masrafını çıkarabilmek için gelenler...'' ifadesini kullandı. Eski İngiliz komando, Amerikan askerlerinin, hakkında hiçbir şey bilmedikleri Arap kültüründen ''hiç mi hiç anlamadıklarını'' belirtti ve ''Iraklılarla geri zekalılarla konuşuyormuşçasına konuşuyorlar. Bu, münferit bir şey de değil; rütbesiz askerinden en yukarıdakine kadar hepsi böyle'' dedi.

''Karşınızdaki insanların gönlünü ve ruhunu kazanamazsanız savaşı kazanamazsınız'' diyen eski komando, Amerikalıların ''önlerine çıkanı'' tutukladığını anlattı. Griffin, ''Artık işler öyle bir noktaya geldi ki, devam edemeyeceğimi anladım. Bu ülkede ve ABD'deki siyasilerin halka savaş konusunda yalan söylemesi tepemin tasını attırdı. Öfkem bir türlü geçmiyor'' diye konuştu.
Sunday Telegraph gazetesi muhabirinin görüş almak için aradığı Savunma Bakanlığı sözcüsü, komandonun açıklamasıyla ilgili yorum yapmadı.