BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.467,87
HABER /  SPOR

Kartal Gökhanla uçtu

Beşiktaş, Samsunspor deplasmanını 3 golle geçti. İlk yarı zorlanan Kartal, ikinci yarı aradığını buldu.

Abone ol

Karşılaşma başladı. Beşiktaş maça hızlı başladı. Gökhan Güleç topu aldı ve Ahmet Hassan'a kadar atıldı ancak ofsyat diye oyun durdu. Samsunspor bugün Beşiktaş'a puan vermemek için üstün bir mücadele sergileyeceğini maç öncesi açıkladı. Maçta 3. dakika ve her taraftan rakibine basan ve farsat vermeyen bir Samsunspor sahada mücadele ediyor şu ana kadar.

Ceyhun topu aldı ve 3 Beşiktaş'lı oyuncuyu çalımladı geçerken düştü ve maç sakatlık yüzünden durdu. Uzun süredir Tigana tarafından oyuna alınmayan Okan oyunu yeniden başlattı. Sakatlık yüzünden dışarı alınan Ceyhun yeniden oyuna girdi.

Koray ile Tamer Tuna arasında kop kapma savaşı yaşanırken Koray sakatlandı. Rafael ile İbrahim Toraman sık sık karşı karşıya geliyor ancak şu ana kadar Rafael daha gelip pozisyon açısından.

Samsunspor Tamer ile gol buldu ancak Hakem bu golü ofsyat diye saymadı ve Tamer'e sarı kart gösterdi.

Karşılaşmada 12. dakikada maç düşük bir tempoda oynanıyor. Henüz gol atan takım yok.

17. dakika maçta. İki takım arasındaki karşılıklı ataklar sürüyor ancak tehlike oluşturan net bir atak yaşanmadı oynanan oyunda.

Karşılaşmanın 19 dakikası Celil Beşiktaş cezasahası içinde arkadaşlarına pas verdi gol atmaları için ancak bu golle sonuçlanmayınca Beşiktaş'ın karşı atağı başladı ve Okan Buruk Beşiktaş'ı öne geçirdi.

Maçın 21. dakikası Mustafa Doğan'ın ters vuruşu top kendi kalesine gitti. ve karşılaşmada eşitlik var.

Beşiktaş'ta gol sevinci yaşanmadan Mustafa Doğan'ın şanssız bir vuruşu ile topu kendi kalesine göndermesi büyük üzüntüye neden oldu.

Maçta 26. dakika atılan 2 gol dışında tatmin eden bir oyun oynanmadı şu ana kadar. Beşiktaş şansız şekilde yediği golden sonra biraz daha atak bir futbol sergiliyor. Tigana zaman zaman saha kenarına kadar gelip oyuncularını uyarıyor. Samsunspor'da ise taraftar sürekli takımı için tezahurat yapıyor. Oyunculara tek tek isimleri ile çağıran taraftar büyük moral desteği sağlıyor Samsunspor oyuncuları için.

Segen ile Tümer'in takımdaki yerini alamaması büyük eskiklik. Okan Ahmet Hassan ile ikili oluşturuyor ancak Ahmet Hassan şu ana kadar bir varlık gösteremedi.

Samsunspor Celil ile galibiyete çok yaklaştı ancak Cordoba bu topu rahat aldı ve Celil'e fırsat vermedi maçın 33. dakikasında.

Beşiktaş'ta Mehmet Sedef ile Ahmet Hassan arasında uyumsuzluk yaşanıyor. Her iki oyuncu aynı bölgede adeta bitişik oynuyorlar. Ahmet Hassan bu duruma tepki gösterdi ve Mehmet'in biraz daha geride veya veya ilerde oynamasını istedi. Samsunspor atak başlattı Cilil ile ancak İbrahim faul yapınca hakem oyunu durdurdu.

37. dakika Bobo ile Beşiktaş atak düzenledi ancak Tamer Tuna araya girdi ve topu arkadaşlarına kazandırdı. Tekrar kaptırılan top Gökhan Güleş topu aldı ve karşı atak yaparken top auta çıktı.

Maksic topu bekletmeden oyuna sokto Rafael kaleci ile karşı karşıya kaldı ve sert şut. Cordoba son anda topa uzandı ve kaleye gitmesini önledi.

Beşiktaş korner atışı kullandı. Mehmet Sedef topu aldı pas olarak Ahmet Hassan'a attı. Hassan topu bekletmeden vurdu, ancak top direğin dibinden dışarı gitti.

Samsunspor oyun kontrolünü iyice eline almaya başladı. Beşiktaş kalesinde sürekli gol pozisyonları buluyor ancak bunlar henüz skora yansımadı.

İlk yarıda son iki dakika . İki takım arasında atılan karşılıklı birer gol ile maç devam ediyor.

Beşiktaş Ahmet Hassan ile uzaktan bir gol attı. Ancak bu gol öncesi Musa'ya faul vardı. Normal süre sona erdi. Gözler hakemde. Ve karşılaşmanın ilk 45 dakası sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI-

İkinci yarı başladı...

Maçın 48. dakikası oynanıyor. Beşiktaş sağ kanattan Ali Tandoğan ile rakip yarı sahaya geçti. Ali Tandoğan ceza sahasında top bekleyen Gökhan Güleç'e doğru ortasını yaptı. Araya Samsunspor savunmasında giren Tolga son anda topa ayak koyarak kornere gönderdi. Beşiktaş köşe atışından sonuç alamadı.

52. dakika içindeyiz. Beşiktaş sağ kanattan Okan Buruk ile taç atışı kullanıyor. Top geriye doğru oynandı. Beşiktaş savunmasında hazırlık pasları yapıyor. İleri doğru Bobo'ya doğru bir pas. Bobo ceza sahasının dışından kaleyi denedi. Savunmadan seken top sağ kanattan ileri çıkan Ahmed Hassan'a geldi.

53. dakika içine girilirken Ahmed Hassan sağ kanada açılan topu gerisindeki Okan Buruk'a çıkardı. Bu futbolcu ceza sahasının içinde top bekleyen Bobo'ya doğru ortasını yaptı. Bobo iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı. Top kaleciyi geçerek yan direkten oyun alanına döndü. Topu takip eden Ahmed Hassan 6 metreden bomboş kaleye topu atamadı. Bu pozisyonda Beşiktaş inanılmaz bir gol fırsatından yararlanamadı.

57. dakika oynanıyor. Maçta 1-1'lik eşitlik devam ediyor.. Sağ kanattan Bobo'dan aldığı pas ile korner çizgisini kadar inen Gökhan Güleç ortasını yaptı. Savunma son anda ayak koyarak topu uzaklaştırdı. Orta sahaya kadar gelen top bir kez daha Beşiktaşlı futbolcuların ayağında kaldı. Sol kanattan ileri süratle çıkan Mehmet Sedef sıfıra inip topu içeri kesmek istedi. Samsun savunması son anda topa ayak koyarak kornere çeldi. Beşiktaş üst üste köşe vuruşları kullandı. Fakat bu atışlardan sonuç alamadı.

60. dakika oynanıyor. Beşiktaş, orta sahadan uzun bir pas ile Bobo'yu rakip ceza sahasında topla buluşturdu. Bu futbolcu havadan gelen topu kafa ile yanındaki iki arkadaşı Gökhan Güleç ve Ahmed Hassan'a indirdi. Hassan topu kontrol etmek isterken savunma zamanında araya girerek bu tehlikeli olabilecek atağı gelişi güzel bir vuruş ile savuşturdu.

64. dakika oynanıyor. Samsunspor atağında Celil ceza sahasının sol çaprazının bir karış dışında Okan Buruk ve Ali Tandoğan tarafından yere indirildi. Samsunspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

65. Atışı Ceyhun kullandı. Kaleye doğru sert bir şut çıkardı. Top yükseklik kazanan top kale direğini sıyırarak auta çıktı. Beşiktaş kalesi bu pozisyonda büyük bir tehlike atlattı.

66. dakika oynanırken, ani gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Güleç ceza sahasında mutlak bir gol pozisyonu yakaladı. Fakat istediği vuruşu yapamayınca Beşiktaş üstünlük sayısı fırsatını kaçırdı.

67. dakika. Bu kez gole yaklaşan takım Samsunspor oldu. Beşikta ceza sahasında üst üste müsait şut pozisyonları yakalayan Samsunlu futbolcular bir türlü topu kaleye gönderemeyince Samsun sahasında üstünlük golünü kaçıran taraf oldu.

71. dakika oynanıyor. Beşiktaş sağ kanattan Ahmed Hassan ile Samsunspor kalesine yükleniyor. Mısırlı yıldız futbolcu ceza sahasına girmek üzere iken kaleye şutunu çekti. Samsunspor savunmasının ayak koyduğu top kornere çıktı. Başiktaş bu serbest atıştan sonuç alamadı.

72. dakika oynanırken Beşiktaş orta sahasdan uzun bir pas ile atağa kalktı. Gökhan Güleç, ceza sahasının önünde kendisine atılan uzun pası kontrol ettikten sonra bekletmeden vuruşu yaptı. Bu şutta kalecinin müdahalesine rağmen top Samsunspor ağlarına Beşiktaş golü olarak gitti.

75. dakika oynanıyor. Zorlu mücadelede Beşiktaş'ın Samsunspor karşısındaki 2-1'lik üstünlüğü bulunuyor...

77. dakika oynanıyor. Samsunspor'da golcü futbolcu Serkan Aykut oyuna dahil oldu. Bu dakika içinde Samsun, Beşiktaş kalesine etkili geldi. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada savunmanın uzaklaştıramadığı top bir anda Samsunsporlu futbolcular için şut pozisyonu doğurdu. Fakat Samsunlu futbolcular bu pozisyonda topu auta atarak beraberlik şanslarını değerlendiremediler.

80. dakika içindeyiz. Maçta artık son bölümler oynanıyor. Sol kanattan gelişen Samsunspor atağında Ceyhun topu ceza sahasına ortaladı. Rafael topla buluştuğu anda kafa vuruşunu yaptı. Etkisiz vuruşta top üsten farklı şekilde auta gitti.

83. dakika oynanıyor. Samsunspor sol kanattan Celil ile rakip ceza sahasına indi. Bu futbolcunun yaptığı ortayı savunma kornere çeldi. Köşe atışı kullanıldı. Savunma topu ceza sahasının dışına uzaklaştırdı. Samsunsporlu futbolcular dönen topa sahip oldu. Ceza sahası içinde Serkan Aykut'a doğru bir pas bir anda gol pozisyonu bulan Serkan'ın önünden Ali Tandoğan bu pozisyonda son anda topu kornere çeldi. Samsun köşe atışından sonuç alamadı.

85. dakika oynanırken Beşiktaş ani atakta Samsunspor karşısında 3. golü buldu. Rakip ceza sahasının dışından Bobo'dan aldığı pasla gol pozisyonunu giren Gökhan Güleç, ters kale direğinin dibine vuruşunu yaptı. Direğe çarpan top Beşiktaş'ı 3. golü olarak Samsunspor ağlarına gitti.

87. dakika oynanırken Beşiktaş'ın deplasmanda Samsunspor karşısında 3-1'lik üstünlüğü devam ediyor...

90. dakika oynanıyor. Maçın normal süre artık sona erdi. Maçın dördüncü hakemi oyunun normal süresine 3 dakika ilave edildiğini işaret etti.

90+ uzatma dakikaları oynanıyor. Gökhan Güleç, sol kanattan rakiplerini geçerek sıfıra kadar indi. Ceza sahasına yaptığı ortada kaleci topu yumruklayarak karşıladı. Savunmad kaleciden seken topu ceza sahasının dışına uzaklaştırdı.

Kalan kısa sürede başka gol olmayınca, hakem son düdüğünü çalarak maçı bitirdi. Beşiktaş zorlu Samsunspor deplasmanında 3-1'lik net bir galibiyet aldı.