BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

30 yıl sonra karşılaştılar

Yunanistan'ın Kos Adası ile Bodrum'da yaşayan iki arkadaş 30 yıl sonra tesadüfen buluştu

Abone ol

Yunanistan'ın Kos Adası ile Bodrum'da yaşayan iki arkadaş 30 yıl sonra tesadüfen buluştu. 30 yıl önce Kos'tan gelin olarak Türkiye'ye gelen Ayşe Güvenç ile arkadaşı Dudu Dalgıç'ın buluşması esnasında duygusal anlar yaşandı.

Bodrum-Kos Dayanışma ve Kültür Derneği'nin Bodrum'da düzenlediği toplantıda 30 yıldır görüşmediği arkadaşıyla buluşan Ayşe Güvenç, eşinin işi nedeniyle 30 yıl önce İstanbul'a geldiğini ve emekli olduktan sonra Bodrum'a yerleştiğini söyledi. Güvenç, “Kos'ta bulunan ve 30 yıldır görüşemediğim arkadaşımı tesadüfün görünce adeta şaşkına döndüm” dedi.

Evlendikten sonra bir daha Kos'a gidemediğini ve o günleri hatıralarında yaşattığını söyleyen Güvenç , “Türkiye'ye gelin geldikten sonra 30 yıl boyunca doğduğum topraklara bir daha gitmedim. Türkiye'ye gelmeden önce birlikte büyüdüğüm yakın arkadaşımı görünce heyecandan bayılacaktım” diye konuştu.

Dudu Dalgıç da 30 yıldır görmediği arkadaşını çok özlediğini ve bundan sonra fırsat buldukça Bodrum'a gelerek eski arkadaşıyla hasret gidereceğini ifade etti.

Dalgıç, şunları kaydetti:

“Arkadaşım Kos'tan ayrılalı tam 30 yıl oldu. Bir daha da geri gelmedi. Arkadaşımı en son Kos'tan ayrıldığı gün görmüştüm. 30 yıl geçti ama birbirimizi unutmadık. Bodrum'da görür görmez birbirimizi tanıdık. Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Birden gençlik yıllarıma gittim. Çok duygulandım. Arkadaşımın burada yaşadığını bilseydim Bodrum'a daha önceden gelirdim. Benim için büyük bir sürpriz oldu. Yıllardır yarım saatlik mesafede birbirimize özlem ve hasretle yaşamışız.”

İki arkadaşın buluşmasını izleyenler de duygulu anlar yaşadı.